İstanbul- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, saat 12.00 sıralarında Silivri Cezaevi'ne geldi.

Kılıçdaroğlu, ziyaret çıkışında açıklama yaptı: "Sayın Başbuğ bir vatansever. Yasaların kendisine tanıdığı yetkileri kullandı. Görevde yükselmesi bu iktidar döneminde oldu. Kendisini darbeci olarak suçlamak kendisinin çok ağırına gittiğini söyledi. Bu ülkeye demokrasi yerleştirmek için çalışan bütün kurumlara saygı gösterdik. Bizi darbeci olarak tanıtmak doğru değildir. Kendisinin zafer bayramını kutladık. Ordumuz bizim halkın deyimiyle peygamber ocağıdır. Ordunun siyasete karışmaması en büyük arzumuz. Kendisinin de arzusu bu doğrultuda. Siyasetin de orduya karışmaması gerek. Tekrar bayramını kutlayıp yanından ayrıldık. Morali çok iyi sağlığı iyi. Bana yapılan suçlamaların haksız olduğunu biliyorum vicdanım rahat. Suçlu olsaydım böyle konuşamazdım diyor. Adalete karşı boynumuz kıldan ince diyor. Ama o adaletin toplum vicdanında kabul gören bir adalet anlayışı olması gerekiyor. Herkes yargılanabilir ama adaletli yargılanmalıdır. Bunların olmadığı çok açık. Onun suçlu olduğuna inanmıyoruz. O, ülkesini seven, bayrağını seven bir asker".

Kıılçdaroğlu, Suriye ile ilgili olarak "Savaşta ne olup ne olmadığını savaşa girenler bilir. Savaş çığırtkanlığı yapmak Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'na yakışmaz. İnsanların öldürülmesi üzerine beyan veren bir Başbakan olmaz, doğru değildir. Önce suriye'de bir ateşkesin sağlanması lazım. Egemen devletlerin, BM'nin önce bunu sağlaması gerekir. Ondan sonra barış için adımlar atılmalı. Biz Suriye'de kan akmasını nasıl sağlanırız peşindeyiz. Başbakan daha doğru bir dil kullansın. Siz Türkiye'de Suriye'de kan aksın diye eğitim kampları kuruyorsunuz, silah ve para veriyorsunuz. Bu doğru bir olay değil, halkımızın da bunu bilmesi lazım" dedi.

Cihangir'de gökkuşağı rengine boyanan merdivenlerin tekrar griye boyanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Hangi insan renklerden korkar... Ancak diktatörler. Gökkuşağından korkulur mu? 7 rengi görüyorsunuz, düşman görüp tamamını griye boyuyorsunuz. Allah akıl fikir versin" ifadesini kullandı.

cumhuriyet