CANNES

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'de Türk ve yabancı inşaat firmalarının üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi.

MIPIM'in ikinci gününde, Özhaseki, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) "İstanbul: İki Kıta, Tek Şehir" temasıyla kurduğu ve kentin mega projelerinin tanıtıldığı İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nda, gayrimenkul sektörünün yerli ve yabancı yatırımcılarıyla buluştu.

Toplantıda konuşan Özhaseki, yabancı yatırımcıların akıllarına Türkiye'deki yatırım ortamıyla ilgili sorular gelebildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yerli yatırımcılara olan ilgi zaten ülkemizde son derece yüksek. Yatırımcıyı çekme adına siyaset kurumu elinden geleni yapıyor. Hele hele dışarıdan gelecek yabancı yatırımcılara karşı da pozitif bir ayrımcılığın olduğunu çok net olarak söylemeliyim. Küçük bir köy haline gelen dünyamızın önemli bir parçasıyız ve Batı ailesinden kopmaya da hiç niyetimiz yok. Allah'a şükür kendi içimizdeki küçük sorunları aşabilecek güce de sahibiz. Bundan sonra da Türkiye'yi izleyen herkes Türkiye'nin büyüdüğünü, güçlendiğini, daha da geliştiğini görecek. Belki bugünlerde gelip yatırım yapmayanların da pişman olacağını düşünüyorum."

Gayrimenkul fon yöneticilerinden MIPIM’de İstanbul’a büyük ilgi

Bu arada, İTO, bu yıl B2B görüşmeleri için dizayn ettiği İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nda, uluslararası gayrimenkul sektörünün en büyük 100 yatırımcısını konuk etti.

Muhabir: Hasan Arslan

Kaynak: AA