KOCAELİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin medyanın duruşuyla vatandaşın milli iradeye, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, geleceğine sahip çıkmasıyla başarısız olduğunu söyledi.

Türk milletinin o gün bir kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Bozdağ, başka bir ülkede demokrasisine, hukukuna, iradesine, özgürlüğüne, seçilmişlerine böyle ölümüne sahip çıkan başka bir halk iradesi olsaydı, uluslararası örgütler ile pek çok demokratik ülkenin o ülkenin halkına ve hükümetine dünyanın en saygın ödüllerini vermek için yarışacaklarını dile getirdi.

"Fetullahçı Terör Örgütü, maalesef toplumumuzu böldü, aileleri böldü. Karıyla koca arasına fitne soktu, ana babayla evlat arasına fitne soktu, devletle vatandaş arasına fitne soktu, herkesi birbirinden ayırdı, birbirinin karşısına dikti." diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Her devlet çalıştırdığı insanlardan yüksek sadakat bekleme hakkına sahiptir. Yüksek sadakati olan kişileri kamuda istihdam etmek devletlerin hakkıdır. Sadakatinden şüphe ettiği kişileri kamudan ayıklamak da devletin hakkıdır. Hiçbir hukuk devletine hiçbir kimse sadakatinden şüphe duyduğu kişileri çalıştırmaya mecbursun diyemez. Böyle bir hakkı yoktur. Amerika'da, Almanya'da, Fransa'da terör örgütü üyesi olduğu bilinen veya bir terör örgütüyle iltisaklı veya irtibatlı olduğu değerlendirilen birini kamuda çalıştırıyorlar mı, çalıştırırlar mı? 'Siz bunları çalıştıracaksınız' diye onları zorlayabilir misiniz? Zorlayamazsınız. Dünyanın hiçbir devletini de hiç kimse buna icbar edemez. Devletler bu konuda kimi reflekslerini ortaya koyarlar. Anayasal düzeni korumak, devletin huzur ve bekasını korumak, demokratik değerleri korumak adına bütün devletler bu anlamda gerekli adımları atabilirler."

"Herkesi yalan propagandalara karşı uyanık olmaya davet ediyorum"

Bakan Bozdağ, FETÖ'nün yalanlarına inanılmaması uyarısında bulunarak, "Bir kişiye siz bir beyanda bulunup o beyanı yalan çıkar ertesi gün bulunduğu beyana yine inanırsanız o zaman hatanın büyüğünü yaparsınız. Sormaz mısınız 'Ya hu sen bana 10 tane 20 tane şey söyledin 20'si de yalan çıktı. Bir de Mehdi'yim diyorsun, Mehdi yalan mı söyler?' demez mi, sormaz mı insanlar? Sormuyorlar. Öyle bir uyuşuk yapı oluşturmuş ki bu FETÖ örgütünün kurucusu ve yöneticisi, 10 tane yalan söylese 11'inci söylediğinde 11'inciyi de büyük bir inançla kabul edecek uydu yapılar oluşturmuş. Onun için herkesi bu yalan propagandalara karşı uyanık olmaya davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

"Özellikle Fetullahçı Terör Örgütü irtibatlısı olduğu nedeniyle haklarında işlem yapılan vatandaşlarımız, onların ailelerinin daha da dikkatli olmaları lazım. Çözülmeyi önlemek, itirafçılığı engellemek için onlara karşı da bu yalanları daha fazla kullanıyorlar." ifadelerini kullanan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların derdi sizin çocuklarınızın konuşmasını engellemek. Amerika'da Avrupa'da rahatlarının, düzenlerinin bozulmasına imkan verecek yeni bilgi, belgenin ortaya çıkmasını engellemek. Bütün dertleri, kendi ikballeri, kendi gelecekleri ve bunun tehlikeye düşmesini önlemektir. O nedenle de buradan herkese diyorum ki herkes bildiğini anlatsın. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma imkanı var, bunu elinin tersiyle itmesin, bundan yararlanmanın yoluna baksın. FETÖ'nün peşine gitmesin, herkes kendi kararını kendi versin, kendi göbeğini kendi kessin. Kendi geleceği hakkındaki kararı kendileri versin ki bu çok çok önemli ama maalesef bunu yapıyorlar."

Muhabir: Şahin Oktay,Kadir Yıldız

Kaynak: AA