DENİZLİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Sağlık Bakanlığı kabilinden tahsis edilen ambulansların Delikliçınar Meydanı'nda hizmete girmesi zımnında planlı törende konuştu.

Aile hekimliği nite Türkiye'de dizge açan müşterek plan ise tığ de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kendisine dizge açan dünkü müşterek projeyi başlattık' diyen Ramazanoğlu, bu kapsamda rastgele ailenin müşterek sosyal danışmanı olacağını bildirdi.

Ramazanoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

'Her ailenin müşterek doktoru var, müşterek de sosyal danışmanı olacak Aile Sosyal Destek Projemizle. İnşallah aşırı endamsız müşterek devir içinde kapınızı bir tanesi çalacak, sizin ailenizin danışmanı bulunduğunu söyleyecek. Sizin hem rehberiniz, hem iyileştirme düşüncesince yardımcınız bununla beraber psikoterapistiniz olacak. Artık sosyal problemlerimizi ailenin içerisinde, aileleri güçlendirerek çözeceğiz. Bu da şişman müşterek Türkiye projesidir. Şu anda 6-7 ilimizde başlattık. Birkaç haftaya derece bakanlığımız içinde bin 500 psikolog, klinik psikolog, sosyal ruhiyatçı ve maşer hizmetleri uzmanlarını istihdam geçirmek az daha alıyoruz. Bütün altyapı, kadrolar hazır. 2016 yılı sonuna akıllıca bin 500 kişiyi henüz alacağız. 2017 senesinde da 3 bin ad henüz alarak 6 bin ad ile herkesin, rastgele ailenin müşterek sosyal danışmanı olması sağlanacak. Başlattığımız bu şişman Türkiye projesinde 2016 yılı böylecene şişman resmiyet kıvrım etmiş olacağız.'

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Kaynak: AA