7 Haziran seçimleri sonrası Çözüm Süreci’ni bitirerek kanlı eylemlere başlayan PKK’nın, hendek taktiğini MOSSAD’dan aldığı ortaya çıktı. Çözüm Süreci’nde Kandil’e götürülen teröristlerin Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de bulunan MOSSAD ajanları tarafından eğitildiği belirtiliyor.

NEREDEN ÖĞRENDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Eli kanlı terör örgütü PKK, tarihinde hiçbir zaman şehir savaşına girmezken son 6 ayda yaptığı saldırılarda profesyonelce eylemler düzenlemesi, akıllarda soru işaretlerine neden oluyordu. Teröristlerin şehir merkezlerinde nasıl savaşacağını, hendek kazma ve barikat kurma taktiğini ile rulo yapılmış halıların, battaniyelerin, yorganların arasına, oyuncak bebeklerin, futbol toplarının ve tüplerin içine bombalı tuzaklar kurmayı nereden öğrendiği merak ediliyordu. PKK’ya bu taktiklerin yabancı istihbarat ajanları tarafından verildiği öğrenildi. IŞİD’in Kobani saldırıları ve 2-3 yıllık Çözüm Süreci sırasında örgüt militanlarının Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde MOSSAD ajanları tarafından eğitildiği iddia ediliyor.

TERÖRİSTLERİ MOSSAD EĞİTTİ

IŞİD’in Kobani saldırıları sırasında ABD özel kuvvetlerinin destek verdiği PKK/YPG’li teröristler, burada Siyonist İsrail’in istihbarat servisi MOSSAD ajanları tarafından eğitildi. Teröristler, şehir merkezlerinde nasıl savaşılacağı, hendek kazımı, bombalı tuzakların yapımı gibi birçok konuda eğitilerek, Türkiye için hazır hale getirildi. Şehir merkezlerine konuşlandırılan keskin nişancıların da MOSSAD ajanları tarafından burada eğitildiği ifade ediliyor. PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin Kobani’yi işgal etmesinin ardından bu bölgede savaşan çok sayıda terörist, Çözüm Süreci’nin sonlanmasının ardından Türkiye’ye geçtiler. 

KOBANİ’DE EĞİTİLDİLER

Teröristler, İHA ve helikopterler tarafından tespit edilmeyi engellemek için sokakların üzerini devasa brandalarla kapatıyor. Sokak girişleri de yine brandalarla perdeleniyor. Örgütün bu taktiği de Suriye’de öğrendiği belirtiliyor. Sokağa çıkma yasağının uzun sürmesinin altında yatan ana neden de hem sivil hassasiyeti hem de dar sokaklarda yan yana yapışık nizamda binlerce evin olması. Teröristler, Suriye’de yabancı istihbarat birimlerinden aldıkları eğitimleri Kobani’de olduğu gibi Sur, Cizre ve Silopi’de de uygulamaya çalışıyor.

TÜRK ORDUSUNUN BAŞARISI KORKUTTU

MOSSAD tarafından eğitilen teröristlerin bütün kanlı taktiklerine rağmen güvenlik güçleri, şehir merkezlerinde yapılan operasyonlarda büyük başarılar göstermesi dünyada şaşkınlıkla karşılanıyor. Uzmanlar, birçok ülke ordularının meskûn mahallerdeki muharebelerden kayıplar nedeniyle çekindiğine ancak Türk Ordusunun bu noktada Sur, Cizre ve Silopi gibi merkezlerde çok başarılı olduğuna dikkat çekiyor. Askerin ve polisin göstermiş olduğu başarı, PKK destekçilerini umutsuzluğa sevk ederken, örgütün çatışmalardan büyük darbe alması ve başarısız olması, teröristlerin yakın bir zamanda şehirlerden çekileceğinin işareti olarak değerlendiriliyor.

Ramazan Alkan - Yeni Akit

Kaynak: HABER7.COM