ANTALYA - SÜLEYMAN ELÇİN

Sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle hareket kabiliyetleri azalan Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'ndaki hayvanlara, yaz ayına özel beslenme programı uygulanıyor.

Antalya'da günlük yaşamı olumsuz etkileyen sıcak hava, Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'ndaki 130 türden bin 300 hayvanı da bunaltıyor. Hayvanat bahçesi görevlileri, sıcak hava ve yüksek nemden bunalan hayvanları serinletmek için büyük çaba sarf ediyor.

Görevliler, hava sıcaklığının 38, nem oranını ise yüzde 60'a ulaştığı Kepez ilçesindeki hayvanat bahçesinde, buzlu ve soğuk meyve kokteylleri hazırlıyor. Hayvanların beslenme alışkanlıklarına göre buz kalıplarında dondurulan meyveler, hayvanlar için lezzetli bir alternatif oluşturuyor.

"Hayvanlar, sıcakta fazla hareket edemeyince diyete gidildi"

Hayvanat Bahçesinin sorumlu veteriner hekimi Aygül Arsun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcağa duyarlı hayvan gruplarında önlemler aldıklarını söyledi.

Kafesleri fıskiye sistemiyle ıslattıklarını belirten Arsun, geyik gibi bazı hayvanlara çamurlu alanlar oluşturduklarını, geyiklerin çamurlara sürtünerek derilerini güneşten korumaya çalıştığını ifade etti.

Bazı hayvanlara havuzlar yaptıklarını aktaran Arsun, özellikle ayıların günün büyük bir bölümünü havuzda geçirdiğini dile getirdi.

Hazırlanan özel meyve kokteyllerinde karpuz, armut, muz gibi serinlik veren meyveler kullandıklarını anlatan Arsun, şunları kaydetti:

"Soğuk meyveler hayvanların da çok hoşuna gidiyor. İştahla yiyorlar. Sıcakta yüksek enerjiye ihtiyaç duymuyorlar. Örneğin geyiklere kurutulmuş yonca veriyoruz. Beslenme sistemlerine göre diyet yaptırıyoruz. Etçil hayvanlara verdiğimiz kırmızı ve beyaz etleri azalttık. Sıcakta çok fazla hareket edemedikleri için yediklerini eritmekte güçlük çekmesinler diye bunu yapıyoruz."

Kaynak: AA