COX'S BAZAR

Hayrat İnsani Yardım Derneğince toplanan tıbbi malzemeler, Arakanlı Müslümanlara yaşadıkları Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde dağıtılmaya başlandı.

Derneğin Genel Müdürü Tuğbay Ataman, "Arakan'a Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında, Arakanlı Müslümanların Bangladeş'te yaşadığı bölgelerde öncelikli olarak sağlık malzemelerinin dağıtımına başladıklarını belirtti.

Ataman, Arakanlı Müslümanların belirlenen ilaçların sağlık tedavisi için uygun olup olmadığını kontrol ettiklerini vurgulayarak, "Genellikle şikayetler aynı. Öksürük, ateşlenme, karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi rahatsızlıklar. Bunların sebebi hijyen ve yaşam koşullarının kötü olması. Ayakları kesilmiş, burkulmuş... Dolayısıyla dış şartlara maruz kaldıkları için cilt problemleri de var. Beslenmeleri zaten yetersiz." diye konuştu.

Arakanlı Müslümanların hastalıklarının devam etmesi durumunda, kış aylarında vücut dirençlerinin düşeceğine dikkati çeken Ataman, "Şu an hava şartları iyi. Kış aylarında barınma ve soğuktan korunma gereksinimleri sağlanmazsa beraberinde daha ciddi solunum yolu enfeksiyonları ve diğer şikayetlerin çoğalması gelecek. İnşallah Arakanlı Müslümanlarla ilgili tedbirler bir an önce alınır." değerlendirmesinde bulundu.

Tıbbi malzeme dağıtımına yarın da devam edileceğini belirten Ataman, Arakan kamplarındaki çocuklara balon ve şeker hediye ettiklerini söyledi.

Muhabir: Sefa Şahin

Kaynak: AA