İç çatışmalar nedeniyle sahip oldukları her şeyi geride bırakarak yaşadıkları yerleri terk eden Suriyelilerden bazıları tek odalı evlerde, bir bölümü de depolarda yaşamlarını sürdürüyor.

Günübirlik işlerde çalışarak geçimlerini sağlayan Suriyelilerin en büyük destekçisi ise hayırseverler. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir yemek fabrikası 300 Suriyeli aileye haftanın 5 günü sıcak yemek dağıtıyor.

Yemek fabrikasının sahibi Mustafa Sasonlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını söyledi.

"300 AİLEYE 3 ÇEŞİT YEMEK VERİYORUZ"

Suriye'deki savaş nedeniyle birçok kişinin mağdur olduğunu ve ülkesini terk etmek zorunda kaldığını anımsatan Sasonlu, şunları kaydetti:

"Zor durumda olan ailelerimize destek olmak için kolları sıvadık. Bu kapsamda 3 aydan bu yana haftanın 5 günü 300 Suriyeli ailemize 3 çeşit yemek veriyoruz. Tespit ettiğimiz ailelere yemeklerimizi fabrikamızdan sıcak bir şekilde veriyoruz. Yemek dağıtımımız bundan sonra da devam edecek, Amacımız Reyhanlı'da yaşayan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelerimizin sofralarına katkı sağlamak. Onların geçimlerine biraz katkımız olduğu için mutluyuz."

İmkanı olması halinde daha fazla Suriyeli aileye destekte bulunmak istediğini vurgulayan Sasonlu, kendilerine ulaşan hayırseverlerin zaman zaman katkı verdiğini dile getirdi.

Sasonlu, yardımlarının bundan sonra da artarak devam edeceğini bildirdi.

Yemek yardımından yararlanan Suriyeliler de duydukları memnuniyeti dile getirerek karınlarının bu sayede doyduğunu ifade etti. Suriyeliler, kendilerine kucak açan Türkiye'ye ve yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür etti.                     

Kaynak: HABER7.COM