Antalya Toptancı Haller Şube Müdürü Demir, havaların ısınması nedeniyle sebze-meyve fiyatlarının düştüğünü bildirdi.

Demir, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'nin en şişman toptancı biçimine erbap Antalya'da, 250 bin çiftçinin ürettiği mamüllerin satışa sunulduğunu söyledi. Günlük sayı farkı 7-8 bin çiftçinin ürünlerini bir duruma getirdiğine ayraç fail Demir, bu mamüllerin komisyoncular kanalıyla tüccarlara, iç sektöre ve ihracata gönderildiğini kaydetti.

Geçen hafta can kamera bulunan antipatik havaya ilişkin yerine giysi vakaları yaşandığını ve bunun fiyatlarda yükselmeye illet bulunduğunu vurgulayan Demir, akıbet 2-3 gündür havaların dobra gitmesiyle bir duruma giren mahsul miktarında artım bulunduğunu tabir etti. Buna ilişkin yerine ürünlerde 30-50 kuruş değer düşüşü bulunduğunu özetleyen Demir, bunun zaman normallerine makul bulunduğunun altını çizdi.

Domatesin akıbet 3 gündür fiyatında 30 kuruşa genişliğinde azalma bulunduğu bilgisini verici Demir, gine ayrımsız biçimde patlıcan, kabak, görgüsüz ve biber üzere ürünlerde de fiyatların 50 kuruş genişliğinde gerilediğini bildirdi.

Üreticilerin, bir duruma mahsul az geldikçe hâlâ aşkın kar ettiğine dikkati çekici Demir, 'Havalar antipatik gittiğinde kısaca giysi vakaları olduğunda, günce sayı farkı 7-8 bin yöresinde bir duruma mahsul getiren çifti sayısı 4-5 bine genişliğinde düşüyor. Dolayısıyla bir duruma giren mahsul sayısında eksilme yaşanıyor. Böyle olunca bildirme arzu dengesine ilişkin yerine az bulunan ürünün fiyatı yükseliyor. Geçtiğimiz hafta havanın aksi olması nedeniyle çiftçilerimizin ürünleri akıbet etap erdemli fiyatlardan satıldı. Bu da çiftçimizi akıbet etap mutlu etti. Verdikleri emeğin karşılığını olağandan aldılar' dedi.

Rusya ile hevesi yok

Demir, gözyaşı göveri fiyatlarındaki düşüşün Rusya ile birlikte hevesi bulunmadığını ağız ağıza sezonluk bulunduğunu vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde domatesin kilo fiyatı 1,60-2 teklik ortada satışa sunuldu. Dolmalık biber 2,50, patlıcan 3,30, ham 2,50 ve görgüsüz ise 2 liradan müşteri buluyor.

Kaynak: AA