CHP milletvekili Atilla Kart, Hatay-Dörtyol Emniyetinde polislerin AKP Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlunun önünde sıraya dizilerek teşhirinin "Parti Devleti"nin bir fotoğrafı olduğunu söyledi. Olayda tepkinin Emniyet yetkililerine ve AKP milletvekiline yöneldiğini, buna karşın savcının göz ardı edildiğine dikkat çeken Kart, "Mesleğin onur ve vakarını ayaklar altına alan, Kamunun ve Cumhuriyet'in Savcısı olmak yerine Hükümet'in Ajanı-Hükümet'in Memuru konumuna gelen Savcıyı görmezden mi geleceğiz?" dedi. Kart, Adalet Bakanlığı'nın savcı hakkında soruşturma başlatmaması durumunda CHP olarak HSYK'ya suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
 CHP'li Kart, Hatay'daki olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kart, olayın aslında "Parti Devleti'nin" bir fotoğrafı olduğunu, AKP'nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, il ve ilçe başkanlıkları eliyle yönettiğini ifade etti. AKP'nin il ve ilçe teşkilatlarının yöneticilerinin Adliye, Savcı ve Emniyet üzerinde etkili ve belirleyici hale geldiğini ileri süren Kart, açıklamasında, "Artık Devlet'in kurumları, siyasi iktidarın "vücut diline göre' işlem yapmaktadırlar. Hatay'daki olayda kamuoyunun tepkisi bütünüyle Emniyete ve Milletvekiline yönelmiştir. Emniyet ve Milletvekili elbette sorumludur. Peki, Savcıyı ve Savcılık makamını ne yapacağız? Savcıda bu keyfiliği yaratan Adalet Bakanlığı'nı sorgulamayacak mıyız ?" diye sordu. 

-"HSYK'YA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNURUZ"-
 
Hatay'da yaşanan olayda savcının mesleğin onur ve vakarını ayaklar altına aldığını, kamunun ve Cumhuriyet'in Savcısı olmak yerine Hükümet'in Ajanı-Hükümet'in Memuru konumuna geldiğini savunan Kart, "Kanunsuz emir ve talimat yoluyla suç işleyen Savcı hakkında neden işlem yapılmamaktadır? Adalet Bakanı'nın öncelikle bu konularda konuşması ve Savcı hakkında ivedi olarak inceleme-soruşturma başlatması gerekir. Adalet Bakanı görevini yapmadığı ve suskun kalmaya devam ettiği takdirde, anılan Savcı hakkında tarafımızdan HSYK'ya suç duyurusu yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
Anka