Kavga eden U.S. ve O.S. kardeşler, aeleri rahatsızlanınca ambulans çağırdı. U.S. ambulans gelirken silahını ateşleyince, sağlık ekibi aracı bırakıp kaçtı. 3’üncü kardeş, şoför koltuğuna geçip aesini hastaneye götürdü.

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağlı Bahçecik Mahallesi’nde yaşayan U.S. ve O.S. adlı 2 kardeş arasında kavga çıktı. Kavga sırasında aeleri rahatsızlanınca, 2 kardeş 112 Acil Servis’i arayarak ambulans çağırdı. Kısa süre sonra ambulans olay yerine ulaştı ancak kavgaya devam eden kardeşlerden U.S. silahını çekerek havaya ateş etmeye başladı.

Ambulansın şoförü İ.K. ve sağlık ekibinde bulunan A.T ile E.B., silah sesinden korkarak ambulansı terk etmek zorunda kaldı. Bu sırada rahatsızlanan kadını, yakınları ambulansa koydu. Sağlık ekibinin kaçmasının ardından ambulansın direksiyonuna U.S. ve O.S.’nin ağabeyleri E.S. geçti ve rahatsızlanan aesini hastaneye götürmek için yola çıktı. Olay yerinden uzaklaşan sağlık ekibi, 155 Polis İmdat hattını arayarak kendilerine silah çekildiğini ve ambulansın kaçırıldığını bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen polis, ambulansı takibe alıp hastaneye kadar izledi. Başka bir ekip de silah kullanan U.S.’yi mahallede gözaltına aldı. Sağlık ekibi kaçtığı için aelerini hastaneye ulaştıran diğer 2 kardeş hakkında ise işlem yapıldı. Ancak ikili gözaltına alınmadı. U.S. de savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Türk Sağlık Sen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada saldırıyı ve saldırganları kınadı.

HABERTÜRK

Kaynak: HABER7.COM