Haşim Kılıçla ilgili iddia, gazeteci Hüseyin Özalpin AK Asker, Bir ABD, AKP ve Cemaat Projesiadlı kitabında yer aldı. İddiaya göre Kılıç, 2001 yılında Gül, Erdoğan ve Arınçın da bulunduğu AKPnin kuruluş toplantılarından birine katıldı.

ERDEM GÜL

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç hakkında, siyaset ve yargıda çok tartışılacak bir iddia ortaya atıldı. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğanın AKPnin Anayasa Mahkemesindeki kapatma davasındaki karara saatler kala yaptığı toplantıya katıldığı iddia edilen ancak bunu yalanlayan Kılıç için bu kez, AKPnin gizli kurucusuolduğu iddiası yeni yayınlanan bir kitapta yer aldı.

Kılıçla ilgili iddia, gazeteci Hüseyin Özalpin AK Asker, Bir ABD, AKP ve Cemaat Projesiadlı kitabında yer aldı. Kitapta Kılıçın da katıldığı toplantı, FPnin kapatılmasının hemen ardından FP içindeki yenilikçilerin AKPyi kurdukları aşamada gerçekleşiyor.

Partinin kapatılmasının ardından Necmettin Erbakan yanlıları SPyi kurarken, Abdullah Gül öncülüğündeki yenilikçilerin ise Erdoğanla birlikte AKPyi kurma çalışmaları sürecinde gizli kalan bir toplantıya Kılıçın da katıldığı anlatılıyor. Kitapta, toplantı şöyle aktarılıyor: Aylardan ağustos yıllardan 2001. Fazilet kapatılmış, Milli Görüş ikiye bölünmüş. Bülent Arınç, baştan beri bölünmeye razı değil. Fazilette de dengeli götürmeye çalışıyor. Kapatmadan sonra Erbakandan görev bekliyor ve İzin ver birleştireyimdiyor. İşte bu aşamada Arınç, yenilikçilerden kopma noktasında. Yenilikçiler, Arınçı ikna etmek için bir toplantı yapıyor. Toplantıda Erdoğan, Gül ve diğer yenilikçilerin dışında siyasetçi olmayan iki isim daha var. Biri öğretim üyesi ve yeni oluşumun oylarını sürekli yüzde patlamış gibi gösteren ANAR araştırma şirketinin sahibi Beşir Atalay. Diğer isim oldukça ilginç. Lafın gelişinden tahmin edeceğiniz gibi bu kişi Haşim Kılıç. Anayasa Mahkemesi, Fazilet Partisi hakkında kapatma kararını vermiş. Kılıç, ret oyu veren Anayasa Mahkemesi üyelerinden biri. Üstelik Kılıç, toplantıda bütün yenilikçilerden daha çok konuşuyor. Sonunda Arınçı yenilikçi harekette kalmaya ve kurulacak olan AKPye katılmaya razı ediyor.

‘Hayal mahsulü’

Cumhuriyetin ulaştığı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, iddiayı reddetti. Kılıç, Kesinlikle böyle bir olayı kabul etmiyorum, reddediyorum. Anılan böyle bir görüşme, toplantı asla söz konusu olmamıştır. Hayal mahsulü bir olaydedi.