‘Öcalan bırakılsın’

BDP Eşbaşkanı Demirtaş ‘İrademe Dokunma’ mitinginde ‘Görüşmelerinizi Sayın Öcalan’ı çıkarıp dışarıda yapın’ dedi

İstanbul Haber Servisi - BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarında 4 bine yakın Kürt siyasetçinin gözaltına alındığını ve bunun siyasi soykırım olduğunu söyledi. Demirtaş, Son derece zekice hesaplanmış bir tezgâh. AKP, polisi ve savcısı ile bu operasyonları yönetiyordedi. Devlet ile PKK arasındaki görüşmelerin sürdürülmesini isteyen Demirtaş, Görüşmeyi İmralıda yapmayın; Sayın Öcalanı dışarı çıkarın, görüşmelerinizi dışarıda yapın. Anayasa yolundaki mayınları temizleyelimdiye konuştu. Demirtaş operasyonlara tepki amacıyla her BDPliyi de partiye üye olmaya çağırdı.

Demirtaş dün Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanında düzenlenen İrademe Dokunmamitinginde konuştu. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin KCK operasyonlarını itiraf ettiğini anlatan Demirtaş, İçişleri Bakanını bu üstün zekâ ürünü konuşmalarından dolayı kutluyorum. Meclis kürsüsünden kendini mahkeme yerine koyup operasyonu kendisinin yaptığını anlatma zekâsını herkes gösteremez. Böyle bir içişleri bakanını 9 yıldır bizden sakladığı için Başbakana sitem ediyorum. 9 yıldır bu cevheri bizden sakladın. Aşkolsun sayın başbakan diyorumdedi.

‘Sesinizi çıkarın’

Alevi, Kürt, öğrenci ve işçilerin sesinin çıkmasının istenmediğini anlatan Demirtaş Herkesi cezaevine atalım ve istediğimiz gibi bir anayasa yapalım diyorlar. O yüzden böyle bir tarihi dönemde geri adım atmak tam da çözüm sürecinde kaybetmekle eştir diye konuştu.

AKP ile PKK arasında Kandil ve Osloda yapılan görüşmelere de değinen Demirtaş, Halen, kimyasallarla yakılmış, parçalanmış cenazeler toprağına kavuşmayı bekliyor. Akan kanın durmasına ilişkin ortaya koyduğumuz projeler tutarlıdır. Kandilde de görüştüler, Ankarada da görüştüler, İmralıda Sayın Öcalan ile de görüştüler. Diyalog sürecinde ateşkes de sağlandı. Biz karşılıklı bir ateşkesin olmasını silahların susmasını istiyoruz. Diyalog ve müzakerenin yeniden başlamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, BDPli aileleri KCK operasyanlarına karşı partiye üye olma çağırdı. Konuşmaların ardından sanatçı Ferhat Tunç, mitinge katılanlarla birlikte Özgürlük Mahkûmlarıadlı eserini seslendirdi.

ÖDP destek verdi

Mitinge ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Akın Birdal, Yusuf Çetin ile çok sayıda parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.Mitingde sık sık Katil Erdoğansloganları atıldı.


BDP’nin mitinginde “Topyekûn savaşa karşı, topyekûn direniş” pankartlarının yanı sıra Öcalan’ın fotoğrafları da taşındı. (Fotoğraf: ALİ AÇAR)

Cumhuriyet