ANKARA Milliyet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularına şöyle yanıt verdi:
Soner Yalçın’la sizin telefon konuşmalarınız yasadışı bir şekilde polis ve savcılık dosyasına girmiş görünüyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Onu da merak ediyorum Sayın Hasan Cemal ne yazacak acaba? Bir liderin telefonları dinleniyorsa, sokaktaki yurttaş cep telefonuyla konuşmaktan korkuyorsa, işadamları dertlerini anlatmaktan korkuyorsa, gazetelerin ekonomi sayfalarını açtığınızda ekonomideki başarı öyküleri anlatılıyorsa, işsizlik almış başını gitmiş, cari açık bu kadar artmış, bunlar görmezlikten geliniyorsa bunu gazeteciler mi yazmıyor, yoksa birileri rahatsız olmasın diye özellikle mi yazılmıyor? Niye bunları düşünmüyoruz, görmüyoruz? Eğer bunları görmeyen, duymayan bir tablo varsa bu tablonun sorgulanması lazım.

Daha önce de dinlendim
Benim telefonumu daha önce de dinlediler, davayla ilgisi yok niye koydular oraya? Acaba bu hukuk dışılığı, AKP’yi savunanlar ‘bu kadarı da olmaz’ diye yazma sevgisini göstermiyorlar mı? Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Sayın Seyfi Oktay’la telefonla görüşmüşüm. Görüştüm tabii, herkesle görüştüm. Bana dosya verecekti, yapılan yargı reformuyla ilgili dosya verecekti. Geldi, dosya masamın üzerinde duruyor. Ben çok kişiyle görüşürüm, CHP’li olmayanlarla da görüşürüm, gazeteciler ararlar, her gün görüşürüm. Bunların banda alınması, bunun adı demokrasi mi? Acaba kalkıp bunu eleştirme cesaretini niye göstermiyor medya? Bizi eleştirme cesaretini gösterdiklerinin 10’da biri kadar niye iktidarı eleştirmiyorlar, çekiniyorlar, korkuyorlar.

Bakan görmezden geldi
Yasa dışı dinlemelerle ilgili suç duyurusunda bulunacak mızınız?
Nereye suç duyurusunda bulunacaksınız? Hangi savcıya? Başsavcı zaten oturuyor koltuğunda, davaların savcısı oturuyor koltuğunda. Daha önce yaptığımız şikâyetler vardı, ne oldu? Adalet Bakanlığı’na yaptığımız başvurular vardı, ‘hukuksuzdur bu’ diye. Adalet Bakanı görmezden geldi.