GİRESUN

Giresun Üniversitesinde "Hamsi Şenliği" düzenlendi.

Güre yerleşkesinde yağmura rağmen gerçekleştirilen şenliğe, Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Şenlikte davetliler, görevliler ile öğrenciler, yaklaşık 500 kilogram ızgara hamsi ile yanında verilen ekmek, soğan ve helva yedi.

Rektör Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl gerçekleştirilen şenliğin bu yılki etkinliklerindeki eğlence kısımlarını İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı nedeniyle iptal ettiklerini söyledi.

Etkinliği sade şekilde organize ettiklerini belirten Coşkun, "Aslında 'şenlik' diyoruz ama içinde bulunmuş olduğumuz bu buruk atmosferden dolayı eğlence kısımlarını çıkarttık. Birtakım başka düşüncelerimiz vardı, müzik, horon gibi gerçekten bir şenlik yaşamak ve öğrencilerimize yaşatmak istiyorduk ancak bildiğiniz gibi Beşiktaş'taki menfur saldırı sonucunda gerçekten çok üzgünüz." dedi.

Coşkun, etkinliği üniversitedeki tüm unsurları kaynaştırmak amacıyla yaptıklarını dile getirerek, "Sadece Giresun merkezde değil, tüm ilçelerde bu etkinliğimiz yapılıyor. Bundan sonra da bu etkinliklerimiz ilçelerde devam edecek." ifadesini kullandı.

Muhabir: Atakan Çıtlak

Kaynak: AA