Terör destekçisi HDP’li bazı vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Vatandaş, HDP’lilerle ilgili infial içinde. Bir an önce bu dosyalar ele alınmalı” dediği öğrenildi. Bazı milletvekilleri, özellikle Ankara patlamasından sonra vatandaştan kendilerine HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda yoğun mesaj geldiğini söylemesi üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

"Terörle bağı olanların dokunulmazlıkları kaldırılmalı. HDP’lilerle ilgili millet infial içinde. Bana da mektup yağıyor. Vatandaşlar önümü kesip ‘yeter artık, kaldırın dokunulmazlıklarını’ diyor.”

Bu arada AK Parti’nin hukukçuları, dokunulmazlıklar için 3 ayrı alternatifi masaya yatırdı. İlk alternatifin dokunulmazlık dosyalarında “terörle somut bağlantısı olanlar” kriterinin göz önüne alınarak bir değerlendirme yapılması, ikinci alternatifin tüm milletvekillerinin bekleyen dosyalarının masaya getirilmesi, son seçeneğin ise dosyalarla ilgili bir işlem yapılmaması olduğunu belirtiliyor. 

Kaynak: HABER7.COM