İSTANBUL

Üsküdar'da bir grup çocuk, Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek için gökyüzüne kırmızı balon uçurdu.

Üsküdar Meydanı'na aileleriyle birlikte gelen çocuklar, üzerinde "Halep'te çocuklar göçüyor" yazılı pankart açtı. Çocuklar adına açıklama yapan Ömer Acar, Halep'teki saldırılarda son 6 günde, 336 sivilin hayatını kaybettiğini, bin 150 sivilin de yaralandığını hatırlattı.

Acar, 300 bin kişinin yaşadığı semtlerde, fırınların çoğunun kapandığını aktararak, halkın ekmek bulmakta sıkıntı yaşadığını, mermilerin ve bombaların altında hayatta kalmayı başaran çocukların, soğuktan ve açlıktan öldüğünü dile getirdi.

Halep'ten, bin bir zahmetle tahliye edilen sivillerin yolda yine bombalandığını anımsatan Acar, "Son bir hafta içinde İstanbul ve Kayseri'de nice gencecik canlarını yitiren bizler, küresel terör odaklarının olmasını istediği gibi, kendi içimize kapanmayacak, kardeşlerimize kol kanat gerecek ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu katliam karşısında dünya kamuoyu tepkisiz. Bizler, bu sessizliğe ortak olmayı reddedenler olarak bir duyarlılık oluşturmak ve bu katliama dikkati çekmek istiyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından çocuklar, başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen sokak ressamı Banksy'nin kırmızı balonlu kız çocuğu figüründen yola çıkarak kırmızı balonları "dünyanın hiçbir yerinde çocuklar ölmesin" diyerek, gökyüzüne uçurdu.

Muhabir: Zafer Arslan

Kaynak: AA