KİLİS

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile vakıflarının yurt içi ve yurt dışında başlattıkları "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyasıyla şu ana kadar yardım yüklü 707 tırın Suriye'ye gönderilmek üzere Kilis, Hatay ve Gaziantep'e yönlendirildiğini belirterek, "Bugüne kadar toplamda ayni ve nakdi yardım miktarında 145 milyonu bulduk." dedi.

Bilgin, Suriyeli sığınmacılara yönelik yardımları yerinde görmek üzere geldiği Kilis'te bir dizi incelemelerde bulundu.

TDV'nin Öncüpınar Gümrük Kapısı yanındaki sıcak yemek istasyonunu da ziyaret eden ve sıcak yemek gönderme programına katılan Bilgin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemlerde Halep ve çevresine düzenlenen saldırılardan kaçan çok sayıda Arap ve Türkmen'in Türkiye sınırına yerleştiğini belirtti.

Türkiye'nin bu durum karşısında duyarsız kalmadığını ve bölgede yeni kamplar hazırladığını anlatan Bilgin, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV olarak yurt içinde ve yurt dışında başlattığımız 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' kampanyasıyla şu ana kadar 707 tır malzeme şubelerimiz eliyle hazırlanarak Kilis, Hatay ve Gaziantep'e yönlendirildi. Bugüne kadar toplamda ayni ve nakdi yardım miktarında 145 milyonu bulduk. Hatay, Gaziantep ve Kilis'te üç ayrı lojistik depomuz var. Yurt içinden gelen malzemeler önce bu depolarda istif ediliyor, sayılıyor ve sonrasında bizim sorumlu olduğumuz bölge ve kamplara hangi yollarla gönderilecek onlar teşvik ediliyor. Bu bağlamda Kilis'e getirilen ve depolanan malzemeler de günlük ihtiyaca göre tasnif edilerek Suriye plakalı araçlarla kamplara gönderiliyor. Burada bizim günlük olarak çıkardığımız sıcak yemek miktarı 15 bin kişilik. Bir öğün ama iki çeşit yemek. Bir öğün diyoruz ama yemekleri fazla koyduğumuz zaman öğle ve akşamı da rahatlıkla idare edebiliyorlar. Ayrıca bunun yanında kahvaltılık da veriyoruz."

Muhabir: İzzet Mazı

Kaynak: AA