Keşan'da motosiklet  sürücülerine  bayram sürprizi Keşan'da motosiklet  sürücülerine bayram sürprizi

AKP’nin İstanbul’da sandık sonuçlarına itiraz etmesi ve seçimi kendilerinin kazandıkları yönündeki açıklamalarına karşı CHP milletvekilleri ile partililer günlerdir il ve ilçe seçim kurulları önünde nöbette.

Seçimde ipi göğüsleyen ancak mazbatası verilmeyen Ekrem İmamoğlu’nun, “Bütün CHP’liler seçim kurullarında nöbete gelsin” şeklindeki çağrısının ardından CHP’liler, ilçe seçim kurullarında sabahlıyor. Yapılanın haksızlık olduğu görüşünde olan partililer, evlerinden getirdikleri yiyecek ve içeceklerle nöbetini sürdürüyor, “Sonuçlar netleşinceye dek buradayız” diyor. Biz de ilçe seçim kurullarının önünde sürdürülen nöbeti yerinde takip ettik.

HER ALTI SAATTE BİR NÖBET DEĞİŞTİRİYORUZ

İl genelinde 95 milletvekilinin takip ettiği nöbetin sürdüğü ilçelerden biri de Bahçelievler… İlçede, seçim gününden bu yana nöbet tutuluyor. Bahçelievler CHP İlçe Başkanı Özgür Çelik, nöbeti her saatte bir birbirlerine devrettiklerini dile getiriyor. Çelik, süreci şöyle aktarıyor: “Her altı saatte bir içerde iki arkadaşımız duruyor. Her altı saatte bir nöbet değişimi gerçekleştiriyoruz. Partili arkadaşlarımız da burada kapının önünde bekliyor. Öğleden sonra çok kalabalık oluyor. Bazı ilçelerde sonuç CHP lehine çıkıyor itirazlara rağmen. Sebebini bilmediğimiz bir şekilde bütün ilçelerde oyların yeniden sayılmasıyla ilgili bir itiraz var. İstanbul seçimini kaybettikleri için şu anda tamamen sandıkta kaybettiklerini masa başında geri döndürmeye çalışıyorlar.”

İNSANLAR TERMOSLA EVLERİNDEN ÇAY GETİRİYOR

İnsanların evlerinden termosla çay getirdiğini belirten Çelik, müthiş bir dayanışma içerisinde olduklarını söylüyor: “Her partiden iki tane arkadaşımızın çuvalların başında durmasıyla alakalı bir karar alındı. İki arkadaşımız şu anda çuvalların bulunduğu noktada gözlem yapıyor. Ben de yarım saatte bir kontrol ediyorum. Biz isterdik ki bu süreçler daha demokratik ilerlesin. Mazbatalar teslim edilsin. Kaybettikleri bir seçimi kabul edip İmamoğlu’na mazbatayı teslim etmeleri gerekiyor. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar arayıp yardımcı olmak istediklerini söylüyorlar. Herkes çok hassasiyet gösteriyor. Buraya insanlar evlerinden yemekler yapıp getiriyor. Marketlerden alışveriş yapıyorlar, termoslarla çay getiriyorlar, pastanelerden simit alıp getiriyorlar. Haksızlıklara ve usulsüzlüklere karşı müthiş bir dayanışma örneği var burada.”

BOŞA İTİRAZ ETTİLER

Bahçelievler’in ardından Bakırköy’de sürdürülen nöbeti ziyaret ettik. Burada da tablo aynı. CHP Meclis Üyesi Gökmen Yıldırım, nöbetlerin ise iki saatte bir değiştiğini ifade ediyor. “Boşa itiraz ettiler” diyor ve ekliyor: “Bizim hanemize yazılmamış 170 küsur CHP oyu vardı ve onlar yazıldı. İtirazlar sonrası ortaya çıktı. 176 tane bizim lehimize yazılan oy var. AKP’de ise yaklaşık 80 tane oy düştü. Onların lehine bir oy gelmedi.”

24 SAAT NÖBET SÜRÜYOR

Yıldırım, sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Bir itiraz vardı o da bizim lehimize oldu, fark iyice açıldı. 20 binin aşağısına zaten düşmeyecek. Boşu boşuna bu kadar insanı da mağdur ediyorlar. İtiraz ettikleri sandıklarda olumlu sonuç alsalar bile geçemiyorlar. Yiyecek içeceklerimizi parti getiriyor. Nöbetler iki saatte bir değişiyor. 24 saat burada nöbet tutuyoruz.”

İYİ SONUÇLAR ALAMIYORLAR

Çivi, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bizimle nöbet tutan milletvekili sayımız bir hayli fazla. Gamze Akkuş İlgezdi, pazar gününden bugüne kadar hep yanımızda. Artık onların da zaman geçtikçe moralleri giderek düşmeye başladı çünkü iyi sonuçlar alamıyorlar. Ataşehir’de 3 gündür bu sayımı yapıyoruz ve onlar şu an eksiye geçmeye başladılar. Polis memurları bile, ‘bırakın artık da biz de evlerimize gidelim, kazanamayacaksınız’ diyorlar. Sanırım onlara da yukarıdan gelen emir öyle, bırakamıyorlar.”

200’ÜN ÜZERİNDE BEKLEYEN VAR

Onur Çivi, sözlerini şöyle noktalıyor: “Olay dilekçe savaşlarına döndü. Burada avukatlarımız mevcut ve herhangi bir hukuksuzluk olduğunda dilekçe hazırlıyorlar. Burada beklemeye ve oyları korumaya devam ediyoruz. Dışarıda da sanırım 200’ün üzerinde arkadaşımız beklemeye devam ediyor.”

Kaynak : https://www.birgun.net/haber-detay/haksizliga-karsi-7-24-demokrasi-nobeti.html