ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hakkari Valiliği sorumluluk bölgesinde tüm güvenlik güçlerinin etkin koordinasyonuyla yürütülen terörle mücadele harekatının başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağbaşı Tepe'ye yakın Omaran kuzeyinde Han Tepe mevkisinde bulunan tanklar tarafından 4 kişilik terörist grubun görüntüsünün alındığı, açılan ateş sonucu teröristlerin tamamının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

4 Ağustos 2016'dan bu yana 221'i Çukurca'da olmak üzere Hakkari'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 338 olduğu da belirtilen açıklamada, "Bu mücadelede polis özel harekat birlikleri ve emniyet unsurları ile geçici köy korucuları da aynı cesaret ve feragati göstermektedir." denildi.

Kars'ta operasyon

Öte yandan Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde, dün gece, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Operasyon sırasında insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 7 terör örgütü mensubu çembere alındı. Ardından "Atak" helikopter ile ateş altına alınan teröristlerden 4'ü etkisiz hale getirildi.

Diğer 3 teröristin yakalanması ya da etkisiz hale getirilmesi için bölgedeki hava destekli operasyon sürüyor.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan, Cüneyt Çelik


Kaynak: AA