ANKARA

Hakkari'de teröristlerce askeri yerlerin yanında ilçedeki ehemmiyetli noktalara müteveccih mümkün saldırılarda kullanılmak kabilinden mücehhez bilgilerin arazi almış bulunduğu notlar ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yarıcı terör örgütü üyelerince oluşturulan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması amacıyla başlatılan Şehit Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu sürüyor.

Teröristlerin patlayıcılarla tuzakladığı çukurları ve barikatları atıl bir duruma getiren asayiş güçleri, yarıcı terör örgütü üyelerinin kullandığı evlerde de kontrol yapıyor.

Aramalarda aşırı sayıda cephane ele nâkil ve teröristlerin kullandığı sığınakları belirleme fail asayiş güçleri, teşkilat mensuplarınca hazırlanan, ilçedeki ehemmiyetli noktalara bağlı bilgilerin arazi almış bulunduğu notlar da buldu.

Polisevi, ilçe konutu, İlçe Emniyet Müdürlüğü, küme komutanlıklarının fariza binaları, askerlerin koğuşları ve helikopter pistinin yanında ilçedeki ehemmiyetli yollarla ilişik notların yazılmış bulunduğu kağıtta, bu noktalara müteveccih mümkün saldırılarda kullanılmak kabilinden hazırlanmakta olan bilgiler arazi alıyor.

TSK ve güven unsurlarının ilçedeki operasyonu gece gündüz sürüyor.

Kaynak: AA