Avukat Abdullah Güler, erteleme tarihinin de "seçimden sonra" olması için hakimden ricada bulundu. Hakim Erdoğan'ın avukatının taleplerine " bir hakaret davasını bu kadar uzatmadım... seçimden sonra izinli olacağım için olmaz" diyerek reddetti ve duruşmayı haziran ayı başına erteledi.

Çatalca 1. Sulh Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasına "Başbakan'a hakaret" suçundan haklarında 2 yıla kadar hapis ceazaları istenen tutuksuz sanıklardan Esat Bağış, Emre Yalçın, Duygu Sezgin, Neval İlknur, Volkan Şahin, Cansu Demirtaş, Ozan Çoban,Emre Savcı, Halil İbrahim Serinkoz, Onur Tunç, Işıl Özkan, Günselin Seda Çetinkaya katıldı.
 

"MÜVEKKİLLERİMİN BERAATİNİ TALEP EDERİM"
 

Öğrencilerin avukatı Şerif Özgür Urfa mahkemeye 5 sayfalık savunma dilekçesi sundu. Dilekçede, "Müvekkillerimiz Erguvan şenliklerinde sahne aldıkları kendi repertuarlarını sundukları, tiyatro sans ve müzik olan sanatsal erkinliği icra ettikleri sabittir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, müvekkillerimin suç oluşturduğunu düşünmediğimiz 'İşportacı Tayyip" sözcüğü nedeniyle onur, şeref ve saygınlığının zedelenmesi mümkün değildir. Türk Dil Kurumu sözlüğündeki tanıma göre işporta gezici satıcıların mallarını koymaya yarayan yayvan sepet veya bu işi gören benzeri araç, sergi. İşportacı bu şekilde satış yapan kişi. Elinde bulunan malları, hızlı ve ucuza ellerinden çıkaran kişi olarak tarif edilebilecek bu sözcüğün kullanılmasıyla müşteki Erdoğan'ın onur ve şeref saygınlığının zedelenmesi mümkün değildir. "İşportacı" sözüyle hakaret suçunun işlenmesi söz konusu olamaz. Müvekkillerimin beraatini talep ederim" ifadelerine yer verildi.
 

"BİR HAKARET DAVASINI BU KADAR UZATMADIM BEN"
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Abdulllah Güler de konuyla ilgili tanıklarını bir sonraki celse dinleteceğini söyleyerek süre istedi. Tanık dinleme talebini reddeden mahkeme başkanı hakim Tülay Öztürk, "Bir hakaret davasını bu kadar uzatmadım ben. Savunmanızı dinleyebiliriz" dedi.
 

"KARAR DURUŞMASI SEÇİMDEN SONRA YAPILSIN"
 

Avukat Abdullah Güler de savunmasını bir sonraki celse yapacağını belirterek tekrar süre istedi. Müşteki avukatının savunmasını hazırlaması için süre tanıyan mahkeme başkanı Tülay Öztürk, karar duruşmasının 3 Haziran ya da 8 Haziran'da yapılmasının taraflar için uygun olup olmadığını sordu. Müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Abdullah Güler karar duruşmasının 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden sonra yapılmasını istedi. Hakim Tülay Öztürk ise seçimden sonra izinli olacağını belirterek karar duruşmasının 8 Haziran yapılmasına karar verdi.
 

"ÖĞRENCİLERİN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR"
 

İddianamede şüphelilerin, müştekiye alenen hakaret suçunu işledikleri, bu nedenle 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.
 

OLAYIN GEÇMİŞİ
 

11-12 Temmuz 2010'da Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen Erguvan Şenlikleri'nde sahne alan Beyoğlu Kumpanya, "Tayyip Blues" adını verdikleri şarkıyı söylemişti.. Şarkı sözlerinin arasında yer alan "İşportacısın Tayyip" bölümü 3"ü mezun 16 üniversite öğrencisi amatör tiyatrocuyu mahkemelik yapmış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturma o gün sahne alan 16 kişi için 2 yıla kadar hapis istemli "Başbakan'a hakaret" davasına dönüşmüştü.

Serpil KIRKESER - İSTANBUL DHA