Gürsel Tekin KCK soruşturması kapsamında özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya 4 MİT’çi hakkında yakalama kararı çıkartmasını, ‘Bu celp Başbakana çıkarılmıştır’ sözleriyle yorumladı. CHP’li Umut Oran ise “Bugüne kadar özel yetkili mahkemeler iktidarın borusunu öttürdü. Şimdi soruşturma sırası kendilerine geldiği zaman alelacele yeni bir yasa değişikliği getiriliyor. Ne MİT Müsteşarı, ne TSK, ne de Başbakan. Yargı, nereye kadar gidilecekse gitmeli” diye konuştu.

İçişleri Bakanı’ndan açıklama

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT’çinin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak ”Her şey mecrasında ve yolunda ilerliyor” dedi.

Hakan Fidan hakkında yakalama emri! / MİT’te yeni deprem… Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 3 kişi hakkında yakalama emri çıkardı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, yürütüğü soruşturma kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın özel yetkili savcılarca ifadesinin alınması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı yolladı. Savcı Sarıkaya, ayrıca eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT görevlisi hakkında ”yakalama emri” çıkartılması istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.
Talebi değerlendiren nöbetçi hakim Mesut Özcan, söz konusu 4 kişi hakkında ”yakalama emri” çıkarttı.

CNN Türk’ten yeni bir çarpıcı iddia

CNN Türk ekranlarında geçen iddiaya göre Türkiye’ye sığınan Suriye’li bir albayın kaçırılarak, Suriye yönetimine teslim edilmesine yardım ettiği iddiasıyla MİT’in Hatay Bölge Müdürü gözaltına alındı. CNN Türk’te geçen bu iddia, resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı…

Adana, Hatay ve Ceyhan ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arazisi ve lojmanlarında da aramalar yapıldığı öne sürüldü.