VAN - ÖZKAN BİLGİN

Van'ın Gürpınar ilçesinde belediye tarafından hazırlanan proje kapsamında, ilçe merkezinde yıkılan 47 eski yapının yerine Selçuklu mimarisine uygun iş yerleri inşa edilecek.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Gürpınar Belediyesi tarafından "Merkez Dükkanlar Projesi" hazırlandı. Proje kapsamında ilçe merkezinde yıkımı gerçekleştirilen 47 eski yapının yerine Selçuklu mimarisinin kullanıldığı modern iş yerleri yapılacak.

Göreve başladığı günden bu yana vatandaşlarla sürekli diyalog halinde olan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçe merkezinin modern bir yapıya kavuşması için çalışmaları hızlandırdı.

"Dükkanları sahiplerine teslim edeceğiz"

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin kalkınması ve modern bir yapıya kavuşması için birçok proje hazırladıklarını söyledi.

Esnafla toplantılar yaptıktan sonra "Merkez Dükkanlar Projesi"ni hayata geçirdiklerini anlatan Doğramacı, "Burada güzel bir tarihi görüntü içerisinde modern dükkanlar inşa edeceğiz ve bu dükkanları sahiplerine teslim edeceğiz. Projeyle şehrin hem görüntüsü değişecek hem de esnafımız metruk yapılardan kurtulmuş olacak. Böylece hem şehir kazanacak hem esnaf." dedi.

"Eskiden belediye diye bir şey yoktu"

İlçede 30 yıldır terzilik yapan Yaşar Özcan ise yeni yapılan iş yerleri ile ilçenin çehresinin güzel bir görünüme kavuşacağını vurguladı.

Proje yapılırken kendilerinin de mağdur olmadan konteynerlerde işlerini sürdürebildiğini dile getiren Özcan, şunları söyledi:

"Kaymakam Bey'in ilçemiz için çok güzel projeler yaptığını biliyoruz. Yeni yapılan proje ilçemizin hem çevresini hem de çehresini güzelleştirecek. Yani kaymakamın atanmasından sonra Gürpınar, Gürpınar olacak gibi görünüyor. Bence ilçemizde eskiden belediye diye bir şey yoktu. Bu tip hizmetleri daha önce görmediğimiz için şimdi kendimizi batı illerinde gibi hissediyoruz. İnşallah artık batıdaki illere ne hizmet yapılıyorsa bize de aynısı yapılacak."

İlçede yaşayan vatandaşlardan Sabahattin Görentaş da esnafın daha güzel dükkanlara kavuşacağını belirtti.

Eski dükkanların 30-40 yıl önce yapıldığını ifade eden Görentaş, projenin tamamlanmasıyla hem esnafın bu eski yapılardan kurtulacağını hem de ilçenin güzel bir görünüme kavuşacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA