ANKARA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Gürbulak sınır kapımızı yeniden yapacağız. Kapıya ilişkin proje bittikten sonra bu sene içinde yeniden Türkiye'ye yakışır, güvenliği en üst düzeyde bir kapı yapmak istiyoruz' dedi.

Bakan Tüfenkci, Bakanlıkta, Ege Bölgesi Sanayi Odası heyetini kabulü sırasında bir gazetecinin 'İran'a ambargonun kaldırılması hususunda, Türkiye nasıl bir yol haritası izleyecek? Gümrük kapılarında bir yenilik söz konusu olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

'Kapıköy'e de yeni bir kapı yapıyoruz'

Türkiye'nin İran'ın en zor zamanlarında yanında olduğunu kaydeden Tüfenkci, 'Türkiye'nin İran'la yapılan ticarette uzun süredir tecrübesi var. Türkiye ile İran, komşu olması açısından ticarette en yakın partner olabilecek ülkelerden birisi. Gürbulak sınır kapımızla ilgili olarak, kapımızı yeniden yapacağız. Kapıya ilişkin proje bittikten sonra bu sene içinde yeniden Türkiye'ye yakışır, güvenliği en üst düzeyde bir kapı yapmak istiyoruz. Bu konuda arkadaşlarımızı talimatlandırdık' diye konuştu.

Kapıköy'de de İran ile daha önceden proje açısından bazı sıkıntılar yaşandığını ancak bunun aşılmak üzere olduğunu ifade eden Tüfenkci, 'Kapıköy'e de yeni bir kapı yapıyoruz. Anlaşmasını zaten yaptık. İran'daki fırsatlardan Türkiye olarak en üst düzeyde yararlanmak için coğrafi avantajımızı da kullanmak istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Kaynak: AA