BURSA

Güney Marmara'da yer alan Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de yeni haftanın ilk gününde çok bulutlu havanın hakim olması, 17-18 Mayıs'ta ise şiddetli yağış bekleniyor.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de 17 Mayıs Salı gününden itibaren yağışın etkisiyle hava sıcaklıklarında 6 dereceye varan düşüşler öngörülüyor.

Bursa'da, yeni haftaya yarın çok bulutlu ve en yüksek 27 derecelik hava sıcaklığıyla başlanacak.

Gök gürültülü sağanağın etkisiyle, salı günü sıcaklıklar 3 derece azalarak, 24 dereceye kadar gerileyecek.

Yer yer sağanağın etkili olacağı ve sıcaklıkların en yüksek 22 derece görüleceği, 18 Mayıs Çarşamba gününün ardından, yağışlar kesilecek. Bursa'da hava, 19 Mayıs Perşembe günü parçalı bulutlu ve 21 derece, 20 Mayıs Cuma günü ise çok bulutlu ve 24 derece olacak.

Balıkesir ve Çanakkale de yağışlı

Balıkesir'de de yeni haftaya, çok bulutlu ve en yüksek 27 derecelik hava sıcaklığıyla girilecek. Bu kentte salı günü gök gürültülü sağanak, çarşamba da yer yer sağanağın etkisiyle, 2-4 derecelik düşüşler tahmin ediliyor. Yağışların kesilmesinin ardından, hava perşembe günü parçalı bulutlu, cuma günü çok bulutlu geçecek ve 1-5 derecelik artışlar görülecek.

Çanakkale'de haftanın ilk gününde havanın çok bulutlu, en yüksek sıcaklığın ise 23 derece olması bekleniyor. Gök gürültülü sağanak ve yer yer sağanak nedeniyle sıcaklıklar salı ve çarşamba günlerinde 2 derece gerileyecek. Kentte perşembe ve cuma günü hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Söz konusu iki günde en yüksek sıcaklıklar 22-23 derecelerde seyredecek.

Yeni haftada cuma gününe kadar Güney Marmara illerinden sadece Yalova'da yağış görülmeyecek. Yalova'da hava parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklıklar ise 20-25 derece olacak.

Muhabir: Sedat Gök

Kaynak: AA