Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih düzenlenen sormaca kapsamında, 'Fetullah Gülen'in kardeşine ilişik matbaada, koşut yapıya ilişik kabahat unsuru gerçekleştiren nice bilgelik ve belgenin saklandığı' iddiası üzerinde meydana getirilen operasyonda ortak insan tutuklandı, Fetullah Gülen ile matbaanın sahibi kardeşi için tahkikat sonucu çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte bulunan FETÖ/PDY'ye bağlı sormaca kapsamında 'Fetullah Gülen'in kardeşi S. Gülen'e ilişik matbaada koşut yapıya ilişik kabahat unsuru gerçekleştiren nice bilgelik ve belgenin saklandığı' yönündeki suç duyurusu üzerine, Erzurum Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden tahsil edilen arama, el koyma ve tahkikat sonucuna güvenerek belirlenen adreslerde kontrol yapıldı.

Elde edilen deliller kararında Fetullah Gülen, basımevi sahibi kardeşi S. Gülen ve S.Y. için 'silahlı yıldırı örgütüne unsur olma', 'Anayasayı ihlal etme' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından başlatılan soruşturmada gözaltına tahsil edilen S.Y, atıf edilmiş olduğu yasakçı barış ukubet hakimliğince tutuklandı.

Firari haldeki Fetullah Gülen ile kardeşi için da tahkikat sonucu çıkarıldı.

Kaynak: AA