Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği

Boğaziçi Üniversitesinde birkaç öğrenci tarafından yaklaşık bir haftadır düzenlenen sergi, sosyal medyada hedef gösterildi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hızla soruşturma açtı. 4 öğrenci 29 Ocak günü gözaltına alındı ve bugün 2 öğrenci serbest bırakıldı, diğer ikisi de tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" diyerek öğrencilere yönelik nefret söyleminde bulundu.

ÖĞRENCİLERİN SERGİSİ HEDEF GÖSTERİLDİ

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üniversitelerine rektör olarak atanmasına karşı çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin mücadelesi, akademisyenlerin ve Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerin öğrencilerinin desteğiyle sürüyor. Öğrencilerin eylemleri devam ederken, birkaç öğrenci de okul içinde sergi düzenledi. Sergide, üzerinde LGBTİ+ bayrağı ve Şahmeran figürü bulunan bir Kabe fotoğrafı da yer aldı.

JET SORUŞTURMANIN ARDINDAN ÖĞRENCİLER GÖZALTINA ALINDI

Serginin görüntülerinin sosyal medyada provokatif bir dille hedef gösterilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan açıldığı belirtildi. 

https://www.evrensel.net/