Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 2 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağının 05.00 ile 19.30 saatleri arasında kaldırıldığı Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne geldi. Beraberinde Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve bölgedeki önde gelen dini liderlerle birlikte ilçeye gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde esnafı ziyaret etti. Cizre Müftülüğü'nü de ziyaret eden Görmez, Cuma namazını da Ulu Cami'de kıldırdı. Ulu Cami'de Cuma Hutbesi veren Görmez, sokağa çıkma yasağı ve operasyon sürecinde yaşananları değerlendirerek, şöyle dedi:

'Büyük üzüntüler yaşadınız, evleriniz tahrip edildi, hanelerinize tecavüz edildi. Cizre sokaklarında iyi, kötü şeyler geçti, çok zorluklar geçirdiniz. Öncelikle size çok geçmiş olsun. Cenab'ı Allah sizleri ve milletimizi bu kötülükten muhafaza etsin. Aziz kardeşlerim, bunu bilmenizi istiyorum; Aziz Cizre, siz 70 gün boyunca bodrumlarda yaşarken, inanın bu toprakların en ucundaki de sizinle aynı üzüntüleri, aynı acıları yaşadık. Siz susuz kaldınız, biz de sizinle susuz kaldık. Siz evsiz kaldınız, biz de evsiz kaldık. Ankara, Edirne, Samsun buradaki bütün kardeşlerim sizinle aynı üzüntüyü, aynı ızdırabı yaşıyoruz. Sizinle birlikte göç olduk, siz evlerinizden göç ederken, biz de sizlerle birlikte gönüllerimizle göç ettik. Aynı üzüntüyü, aynı acıyı yaşadık. Aziz kardeşlerim o sahte azadi (özgürlük) sloganlarına kanmayalım. Bir kardeşiniz olarak sizinle açıkça ifade etmek istiyorum; sizin dilinizle ifade etmek istiyorum; azadi ancak İslam'da iman edenler, eğer İslam yoksa azadi olmaz, eğer tevhit yoksa azadi yoktur. Bugün kardeşiniz olarak size geçmiş olsun demeye geldim. Şimdi yaraları sarmaya geldim. Bütün kalbimle bütün gönlümle sizin kalbinize, sizin gönlünüze sığınmaya geldim. Bütün kardeşlerimizle beraber, bu süreç içinde bütün camilerimiz, huzurların kapısını açtılar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Ama bugün biz de onlarla beraber, kalbimizi sizlere açmaya geldik. Nice camiler, nica Kuran kursları tahrip edildi. Ama inanın bizi en çok üzen bu süreç içinde ezansız kalmak, namazsız, cemaatsiz kalmaktı. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün milletimiz ile birlikte bütün yaraları sarmaya geldik. Onun için bir kampanya başlattık. Bu kampanya ile herkes seferber oldu. Ama bizzat bugün ben kendim geldim, Cizre'deki halkımıza hem geçmiş olsun demek, hem başka yaraları sarmak için ne yapabiliriz? diye. Şehri kuşatan kötülüklerin kalkmış olması, şehre kardeşliğin, barışın getirilmesi ile büyük mutluluk duydum.'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camiden sonra, beraberindekiler ile birlikte öğretmenevinde öğlen yemeği yedikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: DHA