ANKARA - Merve Yıldızalp

İlimdar Boztaş, çocukken gazoz sattığı, bugünse engellilerin sesini duyurmak için kurduğu derneğe tahsis edilen yerde çalışmanın gururunu yaşıyor.

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı (TEDAY) Boztaş, 21 yaşından sonra görme engelli olarak devam ettiği hayatında yaşadığı zorlukları AA muhabirine anlattı.

11 yaşında gözlerinin bozulmaya başladığı fark edilen Boztaş, tedavi gördüğü süreçte bir yandan okula devam ederken diğer yandan da ayakkabı boyacılığı yaparak, gazoz ve simit satıp eve destek oluyordu.

Ağır görme bozukluğu nedeniyle eğitimini ortaokuldan mezun olduktan sonra noktalamak zorunda kalan Boztaş, 19 yaşında PTT'de işe başladı.

Boztaş, tedavisinin sonuç vermemesi üzerine 21 yaşında görme yeteneğini tamamen kaybetti.

PTT'den emekli olmasının ardından Boztaş, engelli arkadaşlarıyla bir araya gelerek dernek kurmaya karar verdi.

Yunus Emre Sevgi Parkı içerisinde bir yerin kendilerine tahsis edilmesiyle çalışmaları hızlandıran Boztaş, başkanlığını yaptığı dernek sayesinde 5 bin engelliye ulaştı.

"O kahverengi ayakkabıların yeri tam burası"

Derneğe tahsis edilen yerin kendisi için çok anlamlı olduğunu anlatan Boztaş, duygularını şöyle dile getirdi:

"11 yaşlarındayken askerlere satış yapıyordum. Bir bakkal ile anlaştım oradaki ürünleri askerlere sattım. Askerin biri benden gazoz aldı, verdiği para çoktu. Parayı bozdurmam gerekiyordu. Şu an derneğin bulunduğu yerin altından geçen bir dere vardı. O derenin üzerinden atlarken gücüm yetmedi, gözüm bandajlı o dereye düştüm. Çırpındıkça iyice çamura battım. Ayakkabılarım çamurun içinde kaldı, alamadım. Oysa ki ben o ayakkabıları tam kırk çift boyayarak kazandığım paradan artırdığım parayla itfaiye meydanından ikinci el olarak almıştım. Üç dört gün giydikten sonra derede kaldı. Yıllar geçti üzerinden gözlerimi kaybettim, dernek kuruldu ve o dernek şu an burada. Ölçtüm, adımladım, şu an o ayakkabılarımın olduğu yer masamın olduğu yer. Buradan binlerce ayakkabı dağıttım, onların imzasını bu masada attım. O kahverengi ayakkabıların yeri tam burası."

Kaynak: AA