Tayyip Erdoğan'ın "O villalar 35 yıl önce yapıldı" dediği, 25 Aralık fezlekelerinde Erdoğan’a armağan edildiği iddia edilen Urla villaları ile ilgili İzmir Barosu’nun, imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle geçen temmuz ayında yaptığı şikâyet üzerine cumhuriyet savcılığının takipsizlik verdiği ortaya çıktı.

Savcılık kararında Urla Villaları ile ilgili daha önce bir yargılama yapıldığını ve 2010'da karar verildiğini, dolayısıyla yeni bir yargılamaya gerek görülmediğini belirtti.

Fakat Erdoğan'a hediye edildiği iddia edilen villaların inşaatına 2012'de başlanmıştı.

Cumhuriyet'ten Emre Döker'in haberine göre Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Komisyonu üyesi avukat Şehrazat Mercan, “Eğer savcılık Google Earth’e baksaydı, burada şikâyet edilen villaların yeni yapılan kaçak yapılar olduğunu görürdü” dedi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da Urla Cumhuriyet Savcılığı’nın kendilerine ilettiği “kovuşturmaya yer yoktur” gerekçesinin hukuka uygun olmadığını söyledi. İzmir Barosu’nun kaçak yapılarla ilgili dava açma hakkı olduğunu belirterek “Konuyla ilgili yasal sürede temyiz edeceğiz” diye konuştu.

ERDOĞAN AİLESİNE İKİ VİLLA HEDİYE
İşadamı Latif Topbaş ve ailesine ait Urla Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalar, 25 Aralık operasyonunun ardından oluşturulan fezlekede gün yüzüne çıkmıştı. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın, evlerin “bide”sinden havuzuna kadar her türlü dekorasyonla ilgilendiği fezlekeye yansımıştı. Fezlekeye göre 16 villadan ikisi Erdoğan ailesine hediye edilmişti.

GOOGLE EARTH ERDOĞAN'I YALANLAMIŞTI
Erdoğan’ın “O villalar 35 yıl önce yapıldı” sözlerini Google Earth görüntüleri yalanlamıştı. Google Earth görüntülerinde 6 villanın 2012 yılından sonra yapıldığı ortaya çıkmıştı. Doğal sit alanına yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı bulunan villalara daha sonra 2 tane daha eklenmişti.


http://birgun.net/news/view/google-earthin-gordugu-erdoganin-urla-villalarini-savcilik-goremedi/10971