ANKARA-Kübra Ağaçyetiştiren

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Marmara Teknokent işbirliği düzenlenecek projeye Türkiye genelinden 150 kadının başvurduğunu söyledi.

TÜBİTAK bünyesinde oluşturulan jürinin belirlediği projelerin sahibi 30 kadının katılacağı "girişimcilik kampı" eğitimlerini 3- 8 Ekim'de yapacaklarını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yıllarca kadınları gıda ya da tekstil gibi belli sektörlere hapsetmişiz. Onları ağır sanayi veya bilim ve teknolojinin içinde hiç görmedik. 'İnovasyonda Kadın Projesi' bilim ve teknolojinin, sanayinin, endüstriyel ihtiyaçların ortaya konulacağı, bilimin kadınlar tarafından üretileceği bir proje olacaktır. KADEM olarak kadınların alışılagelmiş toplumsal cinsiyet rollerinin dışına çıkarak yapabileceklerinin, potansiyellerinin çok daha büyük olduğunu düşünüyoruz."

Yılmaz, şunları söyledi:

"Bir hafta sürecek eğitimlerimizde kadınlarımız proje yönetimini ve uygulamasını öğrenecekler. Son aşamada sektörde başarılı olan kişileri dinleyerek bir işe nasıl yatırım yapılacağını tüm detaylarıyla anlama fırsatı elde edecekler. Projelerini yatırımcılara anlatıp belki de bu süre içerisinde kendi projelerine yatırım yapacak iş insanlarını bulmuş olacaklar. Böylece projelerini hayata geçirecekleri yöntem ve metotları öğrenecekler."

5 kadına yirmibeşer bin lira ödül

Eğitim alan 30 kadından, bilimsel jüri heyetinin değerlendirmesiyle seçilecek 5 proje sahibini yirmibeşer bin lira ile ödüllendirileceklerini bildiren Yılmaz, "Projenin sahibi için, İnovasyonda Kadın Projesi dışında, alanıyla ilgili devletin farklı kurumlarından da fon almasını şart koşuyoruz. Sadece bizim fonumuzla bize başvuruyu yeterli görmeyerek onu, yatırım bütçesini büyütmeye teşvik ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA