GENPA İcra Kurulu Başkanı Fatih Erdem hakkında, ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt’un görev yeri değiştirildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndaki görevinden alınan Bozkurt Faili Meçhul Suçlar Bürosu’nda görevlendirildi. Kararı öğrenen Bozkurt izne ayrılırken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise Bozkurt’un hasta olduğu için izne ayrıldığı bilgisi paylaşıldı.İsmet Bozkurt kamuoyunun yakından takip ettiği Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı ve Barış Akademisyenleri soruşturmalarında savcısıydı. Ayrıca savcı Bozkurt, Rixos otellerinin sahibi olan ve FETÖ üyeliğini itiraf eden Fettah Tamince hakkında da “kovuşturmaya yer yoktur” kararı veren isimdi. Bozkurt son olarak Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili Türkiye’ye gelen Birleşmiş Milletler heyetiyle görüştü.

GENPA İDDİANAMESİ

Bozkurt hazırladığı iddianamede Fatih Erdem hakkında yapılan Bylock incelemesinde Zeynel Abidin Erdem adına kayıtlı bylock hesabının Fatih Erdem tarafından kullanıldığına dikkat çekti. İddianamede ise Erdem’in aralarında Bank Asya Kurumsal Pazarlama Müdürü Muhammet Ercüment Solmaz ve avukat Faruk Öksüz’ünde yer aldığı çok sayıda FETÖ şüphelisiyle konuştuğu aktardı. Mali Şuçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) tarafından Fetullah Gülen'in 25 Aralık 2013 tarihindeki “Bank Asya'ya para yatırın” talimatından sonra şüpheli Fatih Erdem'in üyesi olduğu şirketlerin hesaplarında bir artış olup olmadığının incelendiği ve bir rapor hazırlandığının belirtildiği iddianamede konuyla ilgili bir rapor düzenlendiği belirtildi. Raporda ise şüpheli Fatih Erdem'in ortağı ve İcra Kurulu Başkanı olduğu şirketin, Bank Asya hesaplarında yapılan incelemede, şirket adına 24 Ocak 2014'te 500 bin dolar ve 31 Ocak 2014 tarihinde 1 milyon dolar tutarında iki adet katılım hesapları açıldığı vurgulandı. Soruşturma kapsamında şüpheli Fatih Erdem'in ortağı ve İcra Kurulu Başkanı olduğu GENPA Telekomünikasyon ‘un da Bank Asya hesaplarında ciddi bir artış olduğu da tespit edildi.

140 bin yaşlı evde bakılıyor 140 bin yaşlı evde bakılıyor

İddianame haberi kaldırıldı

İddianamenin kamuoyunda yer almasının ardından Erdem Holding’in ve Genpa Telekomünikasyon’un Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem’in gazetelere verdiği ilanla hükümete ve Erdoğan’a bağlılıklarına dikkat çekmişti. Hükümete yakınlığı ile bilinen basın kuruluşları ise iddianame haberini sitelerinden kaldırmıştı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1249799/GENPA_iddianamesini_hazirlayan_savciya_ceza.html