Genel sağlık sigortası kapsamı içinde olan herkes primlerini ödemek zorundadır. Prim ödenmediği takdirde gecikme zammı ile birlikte katlanarak her zaman sizin sırtınızda yük olur. Genel sağlık sigortası içinde bulunduğunuz zaman sağlık hizmetlerinden yararlansanız da yararlanmasanız da bu primi ödeme zorunluluğunuz bulunmaktadır. İnternet üzerinde sigorta işlemleriniz için online hizmet veren siteler bulunmaktadır. Bu sitelere giriş yaparak GSS borcunuzu öğrenmek için tıkla butonuna basarak borcunuzun ne kadar olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

GSS borç ödeme işleminde neler yapılır?

·        GSS borç ödeme işleminizi yapmak için turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

·        Karşınıza gelecek sayfada e-devlet şifresini ve TC kimlik numaranızı giriniz. “sisteme giriş yap” seçeneğini seçin.

·        Gelen sayfada “sorgu türü”, “sorgu tipi”, sicil no” ve güvenlik kodunu girdikten sonra “borç sorgula” butonuna basarak GSS borç ödeme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Bazı durumlarda genel sağlık sigortasına itiraz etme hakkına sahip olursunuz. Bunun için yapmanız gereken şey Sosyal Güvenlik Kurumu’na neden itiraz ettiğinize dair bir dilekçe ve itirazını kanıtlayan belge ile başvuru yapmanız gerekir. İtirazınızdan herhangi bir sonuç alamazsanız geriye dönük faizlerin silinmesi adına iş mahkemelerine başvurabilirsiniz.