ARTVİN

Memur-Sen İl Temsilciliğince, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde "Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet" konulu konferans düzenlendi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan’da da "evet" diyeceklerini ifade etti. Türkiye'de 3 aylık, 2 aylık, hatta 20 günlük hükümetler kurulduğunu belirten Bayraktutar, şöyle devam etti:

"Maksat Türkiye’nin kalkınmaması, milletin uyanmamasıydı. Bir nebze başarılı olsalar da Allah fırsat vermedi. Camilerimizin bir daha saman deposu ve ahır haline getirilmemesi için evet mi? Evet. Meclis'in aldığı kararların bir daha engellememesi için, milletin iradesinin yok sayılmaması için milletin iradesinin tecellisi için evet mi? Evet. Ülkemizin toplumsal sözleşmesi olan anayasasını bu milletin yazması için evet mi? Evet."

"Artık biçtiğiniz elbiseler bize dar geliyor"

Bugüne kadar milletin kalıbına uymayan anayasaların yazıldığını, yazdırıldığını ifade eden Bayraktutar, şunları söyledi:

"Bu millete elbise biçmeye çalıştılar. Artık biçtiğiniz elbiseler bize dar geliyor. Artık elbisemizi de biz biçeceğiz. Geleceğimize de biz karar vereceğiz. Cumhurbaşkanımızı da biz seçeceğiz. Hollanda, Almanya, aynı şekilde İsveç de katıldı. Sizleri büyük Türk milleti adına lanetliyor, sizleri en şiddetli şekilde kınıyorum. Ey Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, yürü bu millet arkandadır. Dik dur eğilme, bu millet seninle."

Muhabir: Yusuf Okur


Kaynak: AA