Güvenlik güçlerinin meydana getirdiği operasyonlar kararında sabık sene 143 milyon 239 bin 425 paket gümrüksüz sigaraya el konulduğu belirtildi.

MS Intelligence şirketince meydana getirilen 'Boş Paket Araştırması'na göre, gümrüksüz sigara payı sabık senenin akıbet çeyreği bakımından yüzdelik 13,3 kendisine belirlendi.

Kaçak sigara miktarı ağırlıklı kendisine gün doğusu ve güneydoğu illerinde yoğunlaşırken, bu açıdan geçmiş sırayı yüzdelik 45,3 ile Van aldı.

Van ve Adana geçmiş sırada

Ele geçirilen mecmu gümrüksüz sigara verilerinin de paylaşılmış olduğu araştırmada, sabık sene güvenlik güçlerinin operasyonları kararında 143 milyon 239 bin 425 paket gümrüksüz sigaraya el konulduğu tabir edildi. Van'ın birlikte Şanlıurfa, Adana ve İstanbul en aşkın gümrüksüz sigara ele geçirilen vilayetler kendisine dikkati çekti.

Kaçak tütüne bağlı ortalık gözlemlerinin de paylaşılmış olduğu araştırmada, bu kapsamda sabık sene belirgin kötü satışı meydana getirilen 6 bin noktanın belirleme edilmiş olduğu bildirildi.

Uygulanan dam cezaları ve gümrüklerde denetimlerin de artırıldığına ayraç edilen araştırmada, Türkiye'den sabık transit ürünlere bağlı kontrollerin genişletildiği vurgulandı.

Araştırmada, 'ALO 136' gümrüksüz suç duyurusu hattının aktifleştirilmesi ve gümrüksüz sigara suç duyurusunda bulunanlara rütbe verilmesinin de başta sabık senenin ikinci çeyreğinde gümrüksüz sigara oranının azalmasında can alıcı olduğuna ayraç edildi.

Kaynak: AA