GAZİANTEP

Gaziantep'te 19 Mayıs'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonunda, polislerin eve geldiğini fark eden ve üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın, olay sırasında evde bulunan ve daha sonra tutuklanan eşi ve kardeşinin mahkemedeki ifadelerinin detayları ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 19 Mayıs'ta düzenlediği operasyonda Yunus Durmaz'ın üzerindeki bombayı patlatıp intihar etmesinin ardından evde sağ olarak yakalanan ve tutuklanan eşi Nesibe Durmaz'ın (25), 23 Mayıs'ta çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki ifadesinde, Yunus Durmaz ile 5 yıldır evli olduğunu söyledi.

Nesibe Durmaz, eşinin kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın da zaman zaman kendilerinde kaldığını kaydederek, kayın biraderinin, babasız büyüdüğü için ağabeyine çok düşkün olduğunu ve onu çok sevdiğini söyledi.

Eşini "canlı" bomba yeleğiyle tehdit etmiş

Hacı Ali Durmaz da ifadesinde, ağabeyiyle yengesinin tartıştıklarını, bunun üzerine yengesinin küsüp babasının Nizip ilçesindeki evine gitmesinin ardından abisinin kendisinin de bulunduğu bir ortamda yengesini telefonla arayarak, ''Eve dönmezsen canlı bomba yeleğini giyip gelir, hepinizi patlatırım' şeklinde tehdit ettiğini söyledi.

Tehdit üzerine yengesinin eve geldiğini belirten Hacı Ali Durmaz, "Akşam olduktan sonra polisin zırhlı araçlarını gördük. Ağabeyim "canlı" bomba yeleğini giydi, hemen dama çıktık. Kaçacak yer bulamayınca ağabeyim tekrar eve doğru inerken üzerindeki bombayı infilak ettirdi. O sırada ben hala evin damında bulunduğum için yaralanmadım." diye konuştu.

Suriye'ye yasa dışı yollarla 3 defa geçtiğini aktaran Hacı Ali Durmaz, "Suruç patlaması sırasında Suriye'deydim. Ben Suriye'de bomba eğitimi almadım, silahlı askeri eğitim aldım. Eğitimi ağabeyimin başında bulunduğu 30 kişilik militanla beraber aldım. Bizden sorumlu kişi ağabeyimdi. Ankara patlamasından bir gün sonra da Gaziantep'e geldim. Arandığımı televizyonlardan öğrenince, ağabeyimle birkaç kez yer değiştirdik." dedi.

Yunus Durmaz'ın ev sahibi A.K. ise evi 2 ay önce 350 TL'ye kiraya verdiğini, kiracısının kendisine konfeksiyon işiyle uğraştığını söylediğini, DAEŞ üyesi olduğunu bilmesi halinde ihbar edeceğini ancak bilmediği için bir şey yapmadığını anlattı.

19 Mayıs günü gerçekleşen olayın ardından patlamanın faillerinin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, kendisini patlatan Yunus Durmaz'ın eşi ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA