İbrahim AKTÜRK-Ezgi ÇAPA-Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL DHA

Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gazi Mahallesi'ne getirilmesinin ardından kortej oluşturan grubun önünde yüzleri maskeli kişilerin ellerindeki uzun menzilli silah ve pompalı tüfek taşıdıkları görüldü. Kortej Gazi Mahallesi Mezarlığına doğru ilerliyor.

HASAN FERİT GEDİK TOPRAĞA VERİLDİ

Maltepe Gülsuyu'nda Pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenazesi Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Mezarlık önüne getirilen cezaevi aracında bekletilen baba İbrahim Gedik, cenazeyi taşıyan kortejin gelmesiyle cezaevi aracından indirildi. Mezarlık önünde oğlunun naşını karşılayan baba, oğlunun tabutunu öptü. Baba İbrahim Gedik’in bileğinde bu kez kelepçe olmadığı görüldü. Cenaze ‘Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür’ sloganları eşliğinde omuzlar üzerinde mezarlığa taşınırken, grup tarafından basın mensuplarının mezarlık içerisinden görüntü almasına izin verilmedi.

CENAZEYE KATILAN BABA, TEKRAR CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Maltepe’de hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için düzenlenen cenaze töreninin ardından kendisini bekleyen cezaevi aracına bindirilmeden önce konuşan baba İbrahim Gedik “Oğlum onuruyla mücadele vererek aramızdan ayrıldı. O benim canımdı, her zaman bana destek olurdu. Verdiği mücadelenin sonunda beni bıraktı gitti. Ben onu her zaman kızdırırdım ama o beni hiçbir zaman üzmedi. Çocukluğunu bile benimle geçiremedi. Ben uzun zamandır cezaevinde olduğum için hep parmaklıklar ardında karşılaştık. O benim her zaman ruhumda, bedenimde yaşayacak. Benim oğlum onursuzluk, kişiliksizlik yüzünden ölmedi. Mafya, çete gibi insanlarla karşı mücadele ederek onuruyla öldü. Ateş düştüğü yer yakar" şeklinde konuştu.

Hasan Ferit Gedik’in üzerinde bulunan giysilerin kaybolması yönünde sorulan soruya “Bilmediğim için yorum yapamıyorum" şeklinde yanıt veren baba “Ne söylesem yalan olur. Yalan söylemek Ferit’in babasına yakışmaz. Onları onursuz, adam gibi yaşamayan insanlara soracaksınız. Bana, zor şartlarda nasıl yaşanır, nasıl mücadele edilir, nasıl hayatta kalınır onu soracaksın. Onurlu yaşamak lafla olmuyor, yaşayarak öğreniliyor. Zor bedel ağırdır. İnsanlar bedelini ödediği zaman hayatın ne kadar acımasız olduğunu öğrenir" dedi. Cenazeye katılan aile fertleriyle vedalaşan baba İbrahim Gedik, cezaevi aracına binerek tekrar cezaevine götürüldü.

SORUŞTURMADA YENİ GELİŞME

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde Hasan Ferit Gedik ile 9 kişinin vurulduğu olaylarla ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 17'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 5 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.