İSTANBUL

Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendiği tarihteki yayınlarla terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla dil bilimci Necmiye Alpay ile gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya'nın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya başka suçtan tutuklu sanıklar Necmiye Alpay ile İnan Kızılkaya katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Alpay, Özgür Gündem gazetesiyle ilgili 2016 Mayıs ayında başlatılan 24 saatlik nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına katıldığını, amacının terör örgütü propagandası olmadığını belirterek suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Sanık İnan Kızılkaya da suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, benzer davalar açılan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi ile bu dava dosyasının birleştirilmesi hususunda muvafakatının mahkemeye sorulmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

Hazırlanan iddianamede, gazetenin 5 Haziran 2016 tarihli yayınındaki bazı yazılarla terör örgütü propagandası yapıldığı belirtilerek şüphelilerin bu suçtan 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Hasan Cemal, Yıldırım Türker ve Jülide Kural da hakim karşısında

Bu arada İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerdeki yayınlarla terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gazeteci Hasan Cemal ve Yıldırım Türker ile sanatçı Jülide Kural'ın da ortak sanık olan İnan Kızılkaya ile birlikte ilk duruşmaları gerçekleşti.

Hakim karşısına çıkan sanıklar, suçlamayı kabul etmedi.

Sanıklardan Jülide Kural'ın sevgilisi Kadir İnanır'ın da mahkemeye Kural'a destek vermek için geldiği görüldü.

Muhabir: Murat Kaya-Muhammed Enes Can

Kaynak: AA