İstanbul Beyoğlu'ndaki Galata Kulesi dibindeki merdivenlerde içki içenlere dün gece saldırıya uğradı.

Tophane tarafından tekbir getirerek gelen ve 'Recep Tayyip Erdoğan' şeklinde slogan atan 50-60 kişilik bir grup, "Burası Türkiye, burada içki içemezsiniz" diyerek insanlara saldırdı.

Saldırıya uğrayan grubun içinde yer alan Yasin Irmak yaşananları anlattı. İleri Haber'den Rıfat Doğan'a konuşan Irmak, yıllardır gidip oturdukları merdivenlerde dün akşam saldırıya uğradıklarını belirterek "Tophane tarafından sesler geliyor. Biz önce bir maç kutlaması ya da asker uğurlaması zannettik. Ama bu grup yukarıya, merdivenlere doğru gelmeye başladı. 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganı ve 'ya allah bismillah' şeklinde tekbir atarak geldiler" dedi.  

'GEZİ'NİN P.ÇLERİ, ÇAPULCULAR'

Irmak devamında yaşanan saldırıyı şu şekilde anlattı:

Grubun ısrarla merdivenlerde oturan insanların ortalarına dalmaya başladılar. Ellerinde sopalar. Baktılar insanlar kalkmıyor. Bu sefer insanların ortasına maytap atmaya başladılar. Bu maytaplar kiminin kucağına, kafasına ve çantasına geldi.

Ondan sonra Gezi’nin p.çleri, çapulcular, s.ktirin gidin' buradan gibi laflar atmaya başladılar. Ondan sonra daha yukarı Galata Kulesi’nin orada bulunan içkili mekanlarda oturan insanları “kalkın gidin buradan. Artık içemezsiniz burada. Türkiye burası lan” diye rahatsız etmeye başladılar. Birkaç kişi direnmek istedi, onları da aralarına alıp darp etmeye başladılar."

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/406785/Galata_da_icki_icenlere__Erdogan__sloganlariyla_saldiri.html