ROMA

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Japon mevkidaşı Fumio Kishida ile başkent Roma'daki devlet konukevi Villa Madama'da bir araya geldi. Nisan ayında Japonya'nın Hiroşima kentinde yapılacak G7 Bakanlar Zirvesi ve İtalya-Japonya ilişkilerinin 150. yılı çerçevesinde yapılan ikili görüşmede uluslararası gelişmeler ele alındı.

İki bakanın görüşmelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında Gentiloni, “Nükleer 'Geçen yüzyıldaki trajedilerin hatıraları, bize nükleer silahların yayılmasını önlemek için bir hareket başlatmamıza yardımcı olabilir” dedi.

Paolo Gentiloni, 6 Ağustos 1945'te ABD'nin atom bombası attığı Hiroşima'da bombanın düştüğü yerin ziyaret edilmesinin önemli olduğuna inancını dile getirdi.

Japonya Dışişleri Bakanı Kishida da İtalya'nın, Kuzey Kore'ye yönelik somut yanıtlar verilmesi hususunda Japonya'ya desteğini teyit ettiğini belirterek, “İtalya ve Japonya, Kuzey Kore'nin nükleer test ve balistik füze denemelerinin uluslararası toplum tarafından sert şekilde kınanması konusunda hemfikir” dedi.

Muhabir: Barış Seçkin

Kaynak: AA