Başkan Altay'dan iki önemli açılış Başkan Altay'dan iki önemli açılış
Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, S-400 krizi nedeniyle Türkiye ile ABD arasında yaşanmasını beklediği olayları kaleme aldı.
Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 füzelerini alması nedeniyle ABD'yle gerilen ilişkilerini değerlendirdiği yazısının sonunda, "Bu yazı yeni bir darbe seçeneği akılda tutularak yazılmıştı" notunu düştü.
Uğur, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 2 ay önceki yazısında FETÖ'cülerin darbe için toplandığını yazmıştı.
Fuat Uğur, yazısında ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik sıraladığı 7 maddelik senaryoda, Türkiye'deki muhalefetin ABD ve Erdoğan karşıtı gösteriler yapacağını ve ilk seçimde çıkardıkları adayın seçimi kazanacağını da ileri sürdü.
Fuat Uğur'un yazısının bir bölümü şöyle:
1- Türkiye’ye yaptırım uygulatma işini, yani kızgın patatesi Trump’ın eline verecekler. Kongre’deki Cumhuriyetçiler şimdiden harekete geçti, demokratlar da desteklemeye hazır zaten.
2- Türkiye ise ABD karşısında millî birlik ruhu içinde kenetlenecek. Muhalefet şimdiden işareti aldı ve nasıl MİLLÎ BİRLİK VE VATANSEVERLİK SÖYLEMLERİ içine girdiklerini gözlüyoruz.
3- S-400’lerin ardından Rusların SU-57 tipi F-35’leri cebinden çıkaran uçakları için görüşme masasına oturulacak. Küreselci ABD medyası da “ABD Trump yüzünden en güçlü müttefikini kaybetmek üzere” propagandası yapacak ve ABD’nin bölgede Türkiye’yi kaybetmesinin faturası Trump’a çıkarılacak.
4- Yaptırım uygulanan Türkiye ekonomik bakımdan zor duruma girecek. “Millî muhalefetimiz” bastırdıkça bastıracak. Türkiye’de Amerika ve Erdoğan-iktidar karşıtı gösteriler yapılacak. Eğer erken seçim gündeme gelmezse 2023 başkanlık seçimleri beklenecek.
5- Bu atmosferde gidilen seçimlerde muhalefetin yerel seçimlerdeki ittifakı daha da güçlendirilecek çıkartacakları aday da seçimi kazanacak. Bu vakte kadar kripto FETÖ’cüler muhalif isimleri bol bol mağdur edecek.
6- Bu arada ABD başkanlık seçimlerinde Trump kazanamayacak ve demokratların, yani küreselcilerin adayı kazanmış olacak.
7- ABD ve Türkiye başkanları Küreselcilerin istediği düzlemde iş birliğinin ilk adımlarını atacak. Bundan sonrasını yazmama gerek yok sanırım.
Not: Bu yazı yeni bir darbe seçeneği akılda tutularak yazılmıştır. Independent Türkçe

MEBPERSONEL.COM EN GÜNCEL MEB PERSONEL HABERLERİ BURADA..http://www.mebpersonel.com/genel/fuat-ugur-dan-2-darbe-uyarisi-h231703.html

MEB Personel