MUĞLA

Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, ilçenin tanıtımı düşüncesince mevrut 35 Fransız gazeteciyle derinti düzenledi.

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları iş birliğiyle ilçede gezim faaliyetlerini ve sezonu hareketlendirmek üzere 30 Mart-15 Haziran tarihlerinde, 12 ülkeden tahminî 700 gezim gezi gelişmeleri yazan gazeteci, sosyal iletişim araçları fenomeni ve genel ağ blogger'ları Bodrum'a çağırma edildi.

Fransız gazeteciler ilk önce Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe'de, belediyenin ev sahipliğinde planlı toplantıya katıldı.

'Burada huzursuz değiliz'

Fransa Turizm Gazetecileri Derneği Başkanı Philippe Moachon da Bodrum'da bulunmaktan çevre baş döndürücü bahtiyar olduklarını dile getirdi.

Bodrum'da nitelikli turistin olabileceğini ifşa etmek düşüncesince Fransız gazeteciler adına ilçeye geldiklerini tabir fail Moachon, 'Hepimiz gezim gazetecisiyiz. Fransa'ya döndüğümüze hususi dergilerde buradaki izlenimlerimizi yansıtacağız. Bir kısmımız yazılmış basında yazacak, birlikte kısmımız da televizyonlarda ve ötekiler de genel ağ zarfında yazacaklar.' niteleyerek konuştu.

Türkiye'de huzursuz olmadıklarına ayraç fail Philippe Moachon, 'Biz burada huzursuz değiliz ve 35 gazeteci adına buraya geldik. Türkiye'deki havalimanları baş döndürücü henüz güvenli. Çünkü sizde havalimanlarına girerken biraz kıta istimzaç var, fakat bizde o da yok. Havalimanlarınız Fransa'dan henüz güvenli.' biçiminde konuştu.

Muhabir: Ali Ballı

Kaynak: AA