PARİS

Fransa'da rehine operasyonunda yaşamını yitiren jandarma hakkındaki sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan politikacı, "terörü övme suçundan" bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lisieux kentindeki mahkeme, pazar günü gözaltına alınan muhalefetteki Boyun Eğmeyen Fransa (FI) partisi üyesi siyasetçi Stephane Poussier hakkındaki kararını açıkladı.

Mahkeme, Twitter'da, 2014'te jandarma tarafından öldürülen Remi Fraisse isimli vatandaşa gönderme yaparak "Macron'un bir seçmeni daha azaldı" ifadelerini paylaşan Poussier'i "terörü övme" suçundan 1 yıl ertelenmiş hapse mahkum etti.

Mahkeme ayrıca Poussier'nin 7 yıl boyunca seçilme ve temsiliyet gibi vatandaşlık görev ve yetkilerinden men edilmesine karar verdi.

Fransa'da geçen yıl değiştirilen terörle mücadele yasasına göre, terörü övme suçunu işleyenler 7 yıla kadar hapis ve 100 bin avroya kadar para cezasına çarptırılabiliyor.

Poussier'nin partisi FI de Poussier'nin ifadelerini en ağır şekilde kınayarak kendisinin derhal partiden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Trebes ve Carcassonne kentlerinde, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı saldırılarda ağır yaralanan 45 yaşındaki jandarma Arnaud Beltrame, hastanede hayatını kaybetmişti. Beltrame, Super U isimli süpermarketteki rehinelerden birinin yerine geçmiş, bu davranışıyla ulusal kahraman ilan edilmişti.

Muhabir: Ömer Aydın


Kaynak: AA