KÜTAHYA - Muharrem Cin

Kütahya70 yaşındaki Halil İbrahim Uçar, Orman Bölge Müdürlüğünün fidan dikim işçisi olarak çalıştığı dönemler de dahil yaklaşık yarım asırda onbinlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Orman Bölge Müdürlüğünden 5 yıl önce emekli olan ve ilerleyen yaşına rağmen fidan dikmeyi sürdüren Uçar'ın 50 yılda ağaçlandırdığı alanlar bugün orman oldu.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman köylüsü olduğunu ve yıllarını fidan dikimiyle geçirdiğini söyledi.

Kütahya'nın her bölgesinde fidan dikim çalışmalarına katıldığını anlatan Uçar, "Kent sınırlarında bölge müdürlüğünün tespit ettiği çalışma alanlarına fidan diktim. Uzun yıllar önce fidan diktiğim alanlar bugün kocaman bir orman oldu. Fidan dikimine orman köylüsü olarak başladım ve vatani görevimi tamamladıktan sonra orman teşkilatında mevsimlik işçi olarak devam ettim. Yılda 20-25 bin fidanı kendi ellerimle diktim. Her fidanı dikerken kendi evladım gibi özen gösterdim. Çalıştığım yıllar da içinde olmak üzere 50 yıl fidan diktim. Dikimin yanı sıra tohum da ektim. Orman teşkilatından 5 yıl önce emekli oldum ve fırsat buldukça fidan dikmeye gönüllü olarak devam ediyorum. Allah ömür verdiği sürece de dikmeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.

"Geride bırakacağım en büyük eserdir diktiğim fidanlar"

Gelecek nesillere ormanlar bıraktıklarını dile getiren Uçar, "Atalarımız bize nasıl orman bıraktıysa bizler de gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Benim gibi binlerce fidan dikim işçisi, çalıştığı süre boyunca milyonlarca fidan dikti. Aynı dönemde fidan diken arkadaşlarımın bazıları bugün hayatta değil. Bu ülke için her diktikleri fidan nedeniyle gelecek nesillerin dualarını alacaklar. Benim için geride bırakacağım en büyük eserdir diktiğim fidanlar." ifadesini kullandı.


Kaynak: AA