BATMAN

 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde Batman 1. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Mersin'deki FETÖ soruşturması kapsamında da aranırken İstanbul'da gözaltına alınan eski 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Samih Teymur ile ilgili araştırmalar savcılıklarca çok yönlü olarak devam ediyor.

İstanbul Ümraniye'de dün gözaltına alınan, CIA ve FBI ile yakın ilişkiler kurduğunu ve CIA'ya Guentanamo'daki sorgulamalara katılmayı teklif ettiği yönünde beyanatları bulunan Teymur'u mercek altına alan savcılıklar, bağlantılı olduğu polisleri de araştırıyor.

Savcılıklarca yürütülen soruşturmada, çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görevlendirilen polislerin eğitim gördüğü ABD'deki Türk Polis Çalışmaları Enstitüsünü kuran Teymur'un, bölgede görev yaptığı dönemde yaşanan olaylar ayrıntılı bir şekilde inceleniyor.

FETÖ'nün terör örgütü PKK ile ittifakı araştırılıyor

Soruşturmada, Teymur'un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan, 2005-2009 yılları arasında Batman Emniyet Müdürlüğü yapan eski Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile ilişkisi ve FETÖ'nün terör örgütü PKK ile ittifakını deşifre etmeye yönelik de araştırma yapılıyor.

İstihbarat Daire Başkanlığından 2002 yılında Batman Emniyet Müdürlüğüne ataması yapılan Teymur'un, görev yeri Batman olmasına rağmen 8 yıl boyunca ABD'ye gidip gelmesi araştırılıyor. 

Muhabir: Yılmaz Ekinci

Kaynak: AA