İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 80'i tutuklu 12'si firari olmak üzere 92 sanık hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün şifreli haberleşme programını kullandığı belirlenen 92 polis hakkında hazırlanan ve İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin üzerindeki inceleme işlemleri tamamlandı.

İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, tutuklu 80 sanığın bu halinin devamına ve duruşmaların sırasıyla 2, 3, 4 ve 5 Mayıs'ta Silivri Cezaevinin karşısında bulunan duruşma salonunda yapılmasına hükmetti.

İddianamede, örgütün emniyet yapılanması ve "ByLock" programıyla ilgili kapsamlı tespit ve değerlendirmelere yer verildi. Bylock programının örgüt üyeleri arasındaki haberleşmede kullanılmasına ilişkin detaylara değinilen iddianamede, "Bylock" programının örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in talimatıyla kullanılmaya başlandığı ve örgüt mensupları dışında hiç kimsenin temin edip kullanmadığı belirtildi.

Örgütün emniyette yapılanarak, gerçekleştirmeye çalıştığı eylemlerin anlatıldığı iddianamede, toplumun devlete olan inancını sarsan ve adalet duygusunu tahrip eden son yıllardaki şantaj amaçlı kaset komploları, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Selam Tevhid, Tahşiye, yasa dışı dinlemeler, MİT müsteşarının ifadeye çağrılması, 17-25 Aralık, MİT tırlarının durdurulması, emniyet teşkilatının üst düzey personeline yönelik gerçekleştirilen tasfiye operasyonları, himmet vermeyen iş adamlarının geçirdiği soruşturmaların tamamen örgütün emniyet teşkilatına sızdırdığı militanları ve KOM, terör, istihbarat gibi hakimiyet sağladığı birimler aracılığıyla planlayıp icra ettiği operasyonlar olduğu aktarıldı.

İddianamede, tüm şüphelilerin, ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Murat Kaya,Yunus Ege

Kaynak: AA