ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski TCDD personeli 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Abdülkadir Korkmaz (28), Hüdai Yorgun (52) ve Mustafa Arıkan (35) hazır bulundu.

İddianamede ''TCDD abisi'' olarak adı geçen Hüdai Yorgun, savunmasında, yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Faruk Şener, sanık Yorgun'un "ByLock" programını kullanmadığını iddia etmesi üzerine emniyetten gelen detaylı raporda bu programı kullandığının tespit edildiğini söyledi.

Bunun üzerine bir süre avukatıyla yalnız görüşen Yorgun, ByLock kullandığını itiraf ederek "ByLock programını insani ve dini duygularımla kullandım. Silahlı terör örgütü olduğunu bilseydim bu programı kullanmazdım. Bu programı ne zaman yüklediğimi ve kimlerle konuştuğumu hatırlamıyorum. 15 Temmuz'daki darbe girişimini bunlar yapmışsa terör örgütüdür." dedi.

Diğer sanıklar Korkmaz ve Arıkan ise üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

''Bank Asya için en az 20 bin lira yatırın"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Emrah Ö, 17-25 Aralık sürecine kadar ''cemaatin'' toplantılarına katıldığını anlatarak "17-25 Aralık sürecinden sonra bağımı kopardım ancak ne yaptıklarını merak ettiğim için sonrasında bir kez toplantılarına katıldım. O toplantıda Bank Asya'da hesap açılması ve en az 20 bin lira yatırılması istendi. Sanıklardan Hüdai Yorgun, sohbetlere katılıyordu." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Kaynak: AA