BATMAN

Batman Valisi Ahmet Deniz, "FETÖ, PKK, DAEŞ bunların piyon olduğunu hepimiz biliyoruz. Birilerinin bu ülke üzerinde örtülü faaliyeti var." dedi.

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Vakfı Batman şubelerince Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Peygamber Efendimiz ve 15 Temmuz Şehitleri" anma programı yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı.

Programa katılan Vali Deniz, buradaki konuşmasında, 15 Temmuz gecesinde hain bir darbe girişimiyle karşılaştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve milletin sayesinde bu belayı def ettiklerini belirten Deniz, "Ama bunların amacı, gayesi, farklıdır. Çünkü bunlar 1071'in 1453'ün, Çanakkale’nin, Kurtuluş Savaşı'nın intikamını almak için hala mücadele peşindeler. FETÖ, PKK, DAEŞ bunların piyon olduğunu hepimiz biliyoruz. Birilerinin bu ülke üzerinde örtülü faaliyeti var." diye konuştu.

Girişimde bulunanların başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında millete karşı bir hedeflerinin olduğunu dile getiren Deniz, o hedeflerine ulaşamadıklarını ve ulaşamayacaklarını vurguladı.

"Türkiye İslam aleminin son kalesi"

"Vatan için, bayrağı için, ölmeyi göze alan bir millet var karşılarında. Eğer vatanı ve milleti için ölebiliyorsa bu millet, dünya var oldukça bağımsızlığından asla ve asla ödün vermeyecektir." diyen Deniz, şöyle konuştu:

"Bunlar bunu bilmiyorlar. Niye saldırıyorlar hala? Çünkü Türkiye İslam aleminin son kalesi. Bu millet, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Alevi'si ve Sünni'si ile bin yıldır beraber yaşıyoruz. Ve İslam alemine bayraktarlık yapmışız. Şimdi diyorlar ki 'Siz Suriye ye giremezsiniz, Irak’ta sizin işiniz yok.' Benim sancağımın altında 600 yıl içerisinde orada insanlar huzur içerisinde yaşadı. Nasıl olur da oraya gelemem. Benim medeniyetimde merhamet vardı, insanlık vardı, insana değer vermek vardı. Senin medeniyetinde ne var? Kan, göz yaşı, ölen çocuk var. İnsanları önce topraksız kıldınız, şimdi toprakları insansız kılıyorsunuz. Bu ne vahşiliktir."

Hazreti Muhammed'in ümmeti olarak sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği hep hakim kılacaklarını dile getiren Deniz, "Çünkü asıl büyük proje sevgiyi, hoşgörüyü barışı barındıran dinimiz İslamiyet'i örgütler vesilesiyle ötekileştirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. İşte buna 'dur' diyecek tek bir devlet var, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Onun için saldırıyorlar. İnşallah Rabbim onlara fırsat vermeyecek. Ama bize düşen de çok çalışacağız. Bilim, bilgi, sanat, sporda ve her alanda çok çalışmak zorundayız ve iyi olmak zorundayız. Başka türlü bu coğrafyada bize huzur vermeyecekler." değerlendirmesini yaptı.

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda sonucunda şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü rahmetle andığını ifade eden Deniz, "Bu terör örgütlerini bu millet boğacaktır. Bu millet asildir. Bunu böyle bilsinler" dedi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci


Kaynak: AA