NİĞDE/KARABÜK

Niğde merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 zanlıdan 8'i adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gün gözaltına alınan 11 şüphelinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılardan M.A, F.A ve M.Y savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki diğer 8 zanlı ise sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kayıtlarda "öldü" gösterilen 80 yaşındaki T.Ç'nin, yaklaşık 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasının kandırma ve hile yoluyla Niğde'de faaliyet gösteren Sedef A.Ş'ye devredildiği iddiaları üzerine operasyon başlatılmış; Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri'de FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, "örgüt yöneticiliği yapmak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması, örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçlamalarıyla M.A. ve F.A. Ankara'da, M.Ş. Kayseri'de, M.Y, H.Ş, M.A.Ş, F.K, Y.Ö, İ.E, M.E. ve M.U. Niğde'de gözaltına alınmıştı.

Karabük'te gözaltına alınan iş adamı tutuklandı

Öte yandan Karabük'te FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan özel okul, dershane, yurt ve pansiyonun bulunduğu 3 binayı değerinden çok düşük fiyata sattığı iddiasıyla gözaltına alınan Elmas Eğitim, Yayın, Ticaret, Turizm ve Gıda Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı M.T. tutuklandı.

Muhabir: Betül Abbak, Ahmet Özler

Kaynak: AA